Reacția CNCD, după ce un senator le-a transmis un mesaj dur homosexualilor români

Reacția CNCD, după ce un senator le-a transmis un mesaj dur homosexualilor români
Publicat: 21/07/2016, 19:48

”Atitudini de genul > sunt de Evul Mediu și caracterizează nivelul de pregătire politică și de respectare a drepturilor omului a celor care exprimă astfel de păreri. Îi recomand domnului parlamentar să citească deciziile CEDO în cazul Italiei și al Greciei, în care se arată foarte clar că în statele în care nu se recunoaște căsătoria între persoane de același sex totuși statul trebuie să adopte o legislație prin care protejează și acordă drepturi civile cuplurilor de același sex. Adică parteneriatul civil”, a declarat Asztalos Csaba.

Președintele CNCD nu a făcut mai multe comentarii pe marginea declarațiilor senatorului PMP spunând că nu vrea să se antepronunțe. ”Eu nu aș putea să calific această declarație pentru că m-aș antepronunța în cazul în care o organizație sau un cetățean ar depune plângere pe marginea acesteia. Dacă aș califica acum declarația ca depășind limitele libertății de exprimare, m-aș antepronunța”, a precizat Asztalos.

El a făcut un apel la partide să nu politizeze subiectul revizuirii Constituției în privința redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. ”Într-un an electoral, un astfel de subiect poate să constituie un element de manipulare și ar fi foarte nefericit dacă procesul de revizuire a Constituției pe acest punct ar coincide un eventual referendum cu data alegerilor parlamentare. Sunt două subiecte diferite și politicienii tind să exploateze elementul de homofobie din societatea românească”, a spus președintele CNCD.

Asztalos Csaba a accentuat că inițiativa de revizuire a Constituției este o lovitură nu doar la adresa minorității sexuale, ci și a majorității. ”Aș dori să subliniez că inițiativa de revizuire a Constituției și textul propus nu este o problemă a minorității sexuale. Pentru că textul propus acolo de fapt încalcă drepturile și a celorlalți cetățeni, care sunt heterosexuali. Potrivit acelui text, dacă un bărbat și o femeie trăiesc împreună fără a se căsători și dau naștere unor copii, ei nu sunt considerați ca fiind o familie. Dacă o femeie își crește singură copiii, nu sunt considerați o familie. Dacă bunicii își cresc nepoții, fiindcă părinții nu mai trăiesc sau nu-și asumă creșterea copiilor, nu sunt considerați ca fiind o familie”, a explicat el.

”În orice stat, în Constituție se definiște căsătoria ca fiind o uniune liberă între o femeie și un bărbat, nu se definește familia. Familia este o noțiune mai largă și ea trebuie să corespundă dreptului la viață privată, în primul rând, și realităților sociale”, a mai adăugat Asztalos Csaba.

Reacția președintelui CNCD vine în contextul declarațiilor făcute de senatorul PMP, fost UNPR, Haralambie Vochițoiu referitor la homosexuali. ”Cred că în România e un lucru bine-venit să stipulăm foarte clar că căsătoria este între o femeie și un bărbat. Cred că cei care au alte orientări sexuale ar trebui să fie mulțumiți că nu mai sunt prigoniți de societate cum au fost în alte vremuri. Adică să-i lăsăm în pace, dar să ne lase și ei pe noi, cu alte cuvinte”, a spus senatorul pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine