Reacția CNCD, după ce un senator le-a transmis un mesaj dur homosexualilor români

Reacția CNCD, după ce un senator le-a transmis un mesaj dur homosexualilor români
Publicat: 21/07/2016, 19:48

”Atitudini de genul > sunt de Evul Mediu și caracterizează nivelul de pregătire politică și de respectare a drepturilor omului a celor care exprimă astfel de păreri. Îi recomand domnului parlamentar să citească deciziile CEDO în cazul Italiei și al Greciei, în care se arată foarte clar că în statele în care nu se recunoaște căsătoria între persoane de același sex totuși statul trebuie să adopte o legislație prin care protejează și acordă drepturi civile cuplurilor de același sex. Adică parteneriatul civil”, a declarat Asztalos Csaba.

Președintele CNCD nu a făcut mai multe comentarii pe marginea declarațiilor senatorului PMP spunând că nu vrea să se antepronunțe. ”Eu nu aș putea să calific această declarație pentru că m-aș antepronunța în cazul în care o organizație sau un cetățean ar depune plângere pe marginea acesteia. Dacă aș califica acum declarația ca depășind limitele libertății de exprimare, m-aș antepronunța”, a precizat Asztalos.

El a făcut un apel la partide să nu politizeze subiectul revizuirii Constituției în privința redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. ”Într-un an electoral, un astfel de subiect poate să constituie un element de manipulare și ar fi foarte nefericit dacă procesul de revizuire a Constituției pe acest punct ar coincide un eventual referendum cu data alegerilor parlamentare. Sunt două subiecte diferite și politicienii tind să exploateze elementul de homofobie din societatea românească”, a spus președintele CNCD.

Asztalos Csaba a accentuat că inițiativa de revizuire a Constituției este o lovitură nu doar la adresa minorității sexuale, ci și a majorității. ”Aș dori să subliniez că inițiativa de revizuire a Constituției și textul propus nu este o problemă a minorității sexuale. Pentru că textul propus acolo de fapt încalcă drepturile și a celorlalți cetățeni, care sunt heterosexuali. Potrivit acelui text, dacă un bărbat și o femeie trăiesc împreună fără a se căsători și dau naștere unor copii, ei nu sunt considerați ca fiind o familie. Dacă o femeie își crește singură copiii, nu sunt considerați o familie. Dacă bunicii își cresc nepoții, fiindcă părinții nu mai trăiesc sau nu-și asumă creșterea copiilor, nu sunt considerați ca fiind o familie”, a explicat el.

”În orice stat, în Constituție se definiște căsătoria ca fiind o uniune liberă între o femeie și un bărbat, nu se definește familia. Familia este o noțiune mai largă și ea trebuie să corespundă dreptului la viață privată, în primul rând, și realităților sociale”, a mai adăugat Asztalos Csaba.

Reacția președintelui CNCD vine în contextul declarațiilor făcute de senatorul PMP, fost UNPR, Haralambie Vochițoiu referitor la homosexuali. ”Cred că în România e un lucru bine-venit să stipulăm foarte clar că căsătoria este între o femeie și un bărbat. Cred că cei care au alte orientări sexuale ar trebui să fie mulțumiți că nu mai sunt prigoniți de societate cum au fost în alte vremuri. Adică să-i lăsăm în pace, dar să ne lase și ei pe noi, cu alte cuvinte”, a spus senatorul pentru MEDIAFAX.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
MINORUL care a INCENDIAT blocul din KM 4-5, plasat în AREST la DOMICILIU
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Klaus Iohannis A RĂMAS FĂRĂ CUVINTE. Ce cadouri a primit președintele României. S-a aflat chiar...
Anamaria Prodan o face praf pe Corina Caciuc! Fotografii șocante cu iubita lui Reghe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...