Reacția ministrului Educației în privința slujbelor religioase la început de an școlar: Nu este nimic ilegal

Reacția ministrului Educației în privința slujbelor religioase la început de an școlar: Nu este nimic ilegal
Publicat: 09/09/2019, 13:02

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an școlar nu sunt ilegale sau obligatorii.

„Dacă cei din unitatea respectivă de învățământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ține o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea și aveam alte discuții, era discutabil. Dar, aici, fiecare școală, fiecare director, fiecare consiliu de administrație al școlii poate să invite, dacă dorește, un preot pentru o slujbă”, a precizat ministrul interimar al Educației, care a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Școala gimnazială nr. 79 din București.

„Ați văzut vreo reacție negativă din partea părinților, astăzi? Nu am văzut nicio reacție negativă. Conducerea școlii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ține o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezența unui preot în școli la deschiderea anului școlar”, a completat Breaz.

Un număr de 2.824.594 de elevi și copii de grădiniță au început, luni, cursurile anului școlar 2019 – 2020.