Reacția ministrului Finanțelor, după ce directorul Loteriei Române și-a dat demisia

Reacția ministrului Finanțelor, după ce directorul Loteriei Române și-a dat demisia
Publicat: 11/04/2015, 20:36

„E un document depus. Este (demisia -n.r.) un act de voință unilateral”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Finanțelor, întrebat despre demisia din funcție a directorului general al Loteriei Române, Adrian Manolache.

Directorul general al Loteriei Române, Adrian Manolache, a demisionat, dar va rămâne până la 8 mai la conducerea companiei, potrivit unor surse citate de Digi24.

Manolache este directorul Loteriei din primăvara anului 2013.

Loteria Română, aflată în subordinea Ministerului Finanțelor, este urmărită penal pentru desfășurarea fără licență de activități în domeniul jocurilor de noroc de tip slot-machine, în perioada 2006-2014, în acest dosar prejudiciul depășind 100 de milioane de euro, potrivit Parchetului Curții de Apel București.

Într-un comunicat transmis miercuri, Parchetul Curții de Apel București a anunțat că a început urmărirea penală în cazul Companiei Naționale Loteria Română, pentru desfășurarea fără licență sau autorizație de activități în domeniul jocurilor de noroc.

Conform procurorilor, în perioada 2006-2014 Loteria Română a desfășurat, fără a avea licența și autorizațiile necesare, activități de tip slot-machine cu un număr total de 6.263 de aparate puse la dicpoziție de către alte persoane juridice.

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale în cazul SC Lotrom SRL, care în perioada 2006-2014 a pus la dispoziția Loteriei Române aparate pentru activități de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfășurate activități de jocuri de noroc neautorizate și nelicențiate.

Procurorii spun că în acest caz prejudiciul se ridică la 463.373.647 de lei.

Toți șefii Loteriei Române din 2004-2015, angajați și foști angajați din Ministerul Finanțelor, vor fi audiați în dosarul privind desfășurarea fără licență a jocurilor de noroc de tip slot-machine, peste 6.200 de aparate fiind puse sub sechestru, într-un depozit, potrivit unor surse judiciare.

Ancheta în care Compania Națională Loteria Română și trei persoane juridice sunt urmărite penal pentru desfășurarea fără licență sau autorizație de activități în domeniul jocurilor de noroc este la început, procurorii urmând să audieze toți foștii șefi ai CNLR din 2004 și până în prezent, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, care citează documente ale anchetatorilor Parchetului Curții de Apel București.

Jurnaliștii de la Rise Project au scris că în acest dosar mai sunt urmărite penal, pe lângă Loteria Română și compania Lotrom, alte două companii private cu acționariat grecesc: Intracom și Intralot, iar ancheta în acest caz fost începută de polițiștii antifraudă în 2010 și preluată în acest an de procurorii de la Curtea de Apel București.

Potrivit Rise Project, Loteria Română a luat cele 6.263 de aparate electronice de la Lotrom printr-un contract finanțat de celelalte două companii din grupul grec. Banii urmau să fie returnați din încasări, însă, potrivit acordului comercial încheiat, aparatele au fost înregistrate pentru un alt joc de noroc -„video-loterie” -, care este taxat diferit.

Jurnaliștii de la Rise Project mai scriu că anchetatorii vor să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie și de la cele trei companii private pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanță de urgență a schimbat regulile pe piața jocurilor de noroc.

Compania Națională Loteria Română este lider pe această piață, cu peste 1.109 de spații în care sunt amplasate aparate electronice „slot machine”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman