Reacția oficială a BOR la criza refugiaților. Ce va face Birerica în momentul în care primii dintre ei vor ajunge în România

Reacția oficială a BOR la criza refugiaților. Ce va face Birerica în momentul în care primii dintre ei vor ajunge în România
Publicat: 02/09/2015, 20:37

„Chiar dacă refugiații sunt de alt neam, cultură și credință, pentru noi, creștinii, sunt semenii noști aflați în dificultate ca urmare a unui conflict sângeros din țara lor. Așa că toți românii ortodocși trebuie să acționeze cu dragoste de semeni, în baza credinței creștine. De asemenea, Patriarhia are în vedere și sprijinirea autorităților în eventualitatea în care România va găzdui refugiați. De altfel, în București există o comunitate de creștini arabi, sprijinită de BOR”, a spus părintele Stoica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a vorbit, totodată, despre colecta din 2014 organizată în toate bisericile și mănăstririle din țară și din străinătate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria.

„Patriarhia Română a organizat, în 2014, o colectă în toate bisericile și mănăstirile din țară și străinătate și a fost colectată suma de 500.000 de euro, care a fost oferită Patriarhiei Antiohiei și Întregului Orient pentru sprijinirea victimelor conflictului sângeros din Siria. În mod firesc, oricine are nevoie de spijin, de ajutor, trebuie ajutat”, a mai spus părintele Constantin Stoica.

El a precizat că autoritățile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutoare a acestor semeni.

„Am văzut că autoritățile statului român deja se pregătesc. În mod firesc, autoritățile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai noștri care realmente sunt într-o situație dramatică. Ceea ce am declarat are legătură cu credința noastră. Credința se manifestă prin fapte. Între credință și dragostea față de semeni există o legătură”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

În plus, el a ținut să precizeze că, recent, Patriarhul Daniel, vorbind unui grup de tineri iordanieni aflați în vizită în România, a spus că tinerii trebuie educați în spriritul păcii și respectului reciproc.

„Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referință la Dumnezeu și la religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență, ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De aceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”, a adăugat Constantin Stoica.

Conform AP, peste 332.000 de refugiați din Orientul Mijlociu și Asia au sosit până în prezent în Europa, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent.

Germania a acceptat mult mai mulți imigranți decât restul celor 27 de state membre UE, iar în state de frontieră aflate în prima linie – Grecia, Italia, Macedonia, Serbia și Ungaria – au avut loc confruntări între poliție și imigranți, ciocniri între imigranți, iar unele persoane au murit pe mare, în condițiile în care mii de oameni traversează zilnic Mediterana în ambarcațiuni periculoase, în schimbul unor sume de bani plătite traficanților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer