Reacția publicului la primul spectacol al lui Cristian Pomohaci, după ce a fost exclus din biserică

Reacția publicului la primul spectacol al lui Cristian Pomohaci, după ce a fost exclus din biserică
Publicat: 30/07/2017, 16:47
Actualizat: 30/07/2017, 16:51

Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost așteptat la Jina, în județul Sibiu, de sute de admiratori, care, imediat ce a urcat pe scenă i-au oferit buchete cu flori fostului slujitor al Bisericii.

Pomohaci le-a mulțumit, iar apoi le-a cerut voie celor prezenți să îi dedice prima melodie „slujitorului Sfântului Altar, de aici, de la Jina”.

„Vă mulțumesc. Vă rog să îmi permiteți ca prima melodie pe care o voi interpreta să fie dedicată slujitorului Sfântului Altar, care slujește aici, în Jina”, a spus Cristian Pomohaci, de pe scena Festivalului „Sus pe muntele din Jina”.

Pentru concertul lui Pomohaci nu au fost necesare măsuri speciale de protecție, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, organizatorii Festivalului de la Jina.

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat minori în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

„În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat, vineri, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreține relații sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moșuni din județul Mureș, care aparține de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.