• Publicat:
Știri

Reacția Uber, după decizia Curții de Apel Cluj de încetare a unor practici de concurență neloială: Aplicația poate continua să funcționeze. Am schimbat modul în care operăm

Reacția Uber, după decizia Curții de Apel Cluj de încetare a unor practici de concurență neloială: Aplicația poate continua să funcționeze. Am schimbat modul în care operăm
Curtea de Apel Cluj a dispus, joi, încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber, în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca, sentința fiind definitivă, transmite corespondentul Mediafax.

Reacția UBER. „Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au declarat oficialii Uber, după ce Curtea de Apel Cluj a dispus încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber, în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Cluj Napocăi, sentința fiind definitivă.

Știrea inițială. Potrivit unei decizii de joi a Curții de Apel Cluj în procesul intentat Uber de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca, dar și de mai mulți taximetriști, se dispune publicarea dispozitivului hotărârii într-un ziar de largă circulație, pe cheltuiala platformei Uber.

„Curtea de Apel Cluj dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de pârâta SC Uber Systems România SRL constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentației prezentate de furnizori și a stării autovehiculului, precum și în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicația UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulație, pe cheltuiala pârâtei. Decizia este definitivă și executorie”, se arată în documentul citat.

Tribunalul Comercial Cluj a decis în iunie 2018 încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deținerea autorizațiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca, hotărârea nefiind definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată anul trecut decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulație.

„Dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL și Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deținerea autorizațiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulație, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienților a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis în 2016 un proces împotriva Uber la Cluj-Napoca, după precizările făcute în speța Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iată că și instanțele de judecată din România califică activitatea realizată de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizează activități de transport fără deținerea de autorizații legale în acest sens”.

Uber a intrat pe piața din Cluj-Napoca în august 2016.

Inchide