REACȚIE. Prima reacție a Guvernului referitor la protestele din Piața Victoriei

Redactor:
Gandul
REACȚIE. Prima reacție a Guvernului referitor la protestele din Piața Victoriei
Protest Piața Victoriei. Sursă FOTO Mediafax

Violeta Alexandru a declarat, vineri seara, la România TV, că este de acord cu protestele, dar cei care au ieșit în Piața Victoriei ar trebui să-și exprime nemulțumitile ținând cont de distanțarea socială, pentru a nu răspândi coronavirusul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru despre protest în prima zi din stare de alertă

”Eu sunt om de protest în Piața Victoriei și respectul dreptul oricărui om. Știu că aceste proteste sunt interzise. Cât suntem într-o mulțime e recomandat să se poarte măsuri de protecție, pentru că văd că nu au. Nu am cum să nu înțeleg nevoia concetățenilor de a se exprima liber. Sunt convinsă că există căi de dialog și orice nemulțumire poate fi verbalizată. Îi asigur că mesajul lor este auzit de autorități. Dacă scopul lor este altul, punerea în pericol a sănătății, atunci poartă responsabilitatea gestului lor. Sfatul meu e să fim responsabili, România a gestionat foarte bine lucrurile, până în acest moment.”, a spus Violeta Alexandru.

Prima zi de relaxare, primul protest. Aproximativ 300 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei

Aproximativ 300 de persoane  s-au strâns vineri în Piața Victoriei din București pentru a protesta, în pofida faptului că orice tip de adunare publică este interzisă în perioada stării de alertă. Revendicările protestatarilor nu sunt clare, dar pe pagina de Facebook a Frontului Civic Unit, protestul a fost promovat masiv.

Frontul Civic susține imunizarea naturală și se declară împotriva vaccinurilor. Printre participanții anunțați la protest se numără controversatul politician Adrian Severin, fostul candidat la prezidențiale Bogdan Stanoevici, avocatul Dan Chitic și publicistul Iulian Capsali.

 

Inchide