Reacții la declarațiile cotroversate ale lui Bădălău | Un deputat PNL îi cere demisia de la conducerea PSD Giurgiu: A jignit românii de peste hotare / Dacian Cioloș: Bădălău are dreptate parțial. Diaspora nu merită o reprezentare a PSD / Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui au fost total deplasate

Reacții la declarațiile cotroversate ale lui Bădălău | Un deputat PNL îi cere demisia de la conducerea PSD Giurgiu: A jignit românii de peste hotare /  Dacian Cioloș: Bădălău are dreptate parțial. Diaspora nu merită o reprezentare a PSD / Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui au fost total deplasate
Publicat: 29/11/2019, 22:27

„Senatorul PSD Niculae Bădălău, care a spus azi că 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind «fetele alea de le duc ăștia», a jignit într-un mod intolerabil, după tradiția deja consacrată a PSD, românii de peste hotare. Bădălău nu se află la prima ofensă la adresa Diasporei și este clar că nu merită să îi mai reprezinte pe români în calitatea sa de senator. Ii cer de urgență demisia din funcție”, a scris Raețchi, pe Facebook.

Deputatul liberal susține că social-democrații sunt „exponenți ai extremismului, populismului și primitivismului în politică.

„PSD nu se dezice: aceasta era atitudinea lor față de românii din Diaspora acum 5 ani de zile, la fel se comportă și acum. Vă aminți probabil ce spunea Ioan Rus, pe atunci ministru al Transporturilor, tot despre românii din străinătate: «Au poate 1.500 euro salariu, de banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă». E imposibil să aștepți reforme și evoluție de la PSD, sunt pur și simplu incapabili. Sunt deja exponenți ai extremismului, populismului și primitivismului în politică și, în câțiva ani, se vor lupta să atingă pragul electoral. Oameni care se comportă în sedințele de partid ca niște grupări interlope își extind, iată, brutalitatea și vulgaritatea asupra cetățenilor români”, a adăugat Raețchi.

Negrescu, după afirmațiile lui Bădălău despre Diaspora: Deplâng orice exprimare nefericită

Victor Negrescu a reacționat, vineri, după afirmațiile făcute de Niculae Bădălău despre Diaspora. Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene deplânge „orice exprimare nefericită privind românii din afara țării” și garantează că PSD e conștient de importanța diasporei românești.

„Ca social democrat care a trăit aproape 9 ani în străinătate deplâng orice exprimare nefericită privind românii din afara țării și sunt convins că, la nivelul Partidului Social Democrat, suntem constienți de importanța diasporei românești. Diaspora este formată din familia noastră, din prietenii noștri, din oameni care ne fac cinste peste tot în lume. Fapt pentru care am susținut crearea unui minister de resort, finanțarea educației în limba română în afara țării, alocarea de fonduri pentru sprijinirea reîntoarcerii acasă, creșterea numărului de secții și a zilelor de vot, și sunt convins că tot stânga românească va fi cea care va găsi cele mai bune soluții pe viitor. Împreună cu colegii din Partidul Social Democrat vom lucra pentru a recâștiga încrederea diasporei și dezvolta legăturile cu România”, a spus Victor Negrescu, pentru Mediafax.

Dacian Cioloș: Bădălău are dreptate parțial. Diaspora nu merită o reprezentare a PSD

Dacian Cioloș a declarat, vineri, că senatorul Niculae Bădălău are dreptate parțial când spune că nu ar trebui majorat numărul parlamentarilor pentru Diaspora. Liderul PLUS susține că PSD își merită soarta și că nu ar merita să îi reprezinte pe românii din străinătate.

„Argumentul lui Bădălău e comparabil cu argumentul doamnei Lia Olguța Vasilescu legate de deficit, care spunea că nu trebuie să plătim facturi pe contracte pe care le-au semnat chiar PSD-iștii. Cam ăsta e modul de gândire al PSD-ului, din păcate. Dar trebuie să recunosc, domnul Bădălău are dreptate pe o parte în afirmația pe care a făcut-o: Diaspora nu merită o reprezentare a PSD. Asta da, sunt de acord, dar diaspora merită o reprezentare în Parlamentul României, cu parlamentari adevărați care să reprezinte problemele specifice ale românilor care pleacă șase, șapte ani în străinătate să muncească. Mulți dintre ei au plecta din păcate tocmai din cauza acestui gen de comportament. Asta arată că PSD nu a învățat nimic în ultimii ani și își merită soarta”, a spus Cioloș, la Digi24.

Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui Nicolae Bădălău despre diaspora, total deplasate

Vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că declarațiile lui Nicolae Bădălău despre diaspora sunt total deplasate și nu fac cinste nimănui.

Potrivit unui comunicat al lui Gabriel Zetea transmis, vineri, acesta nu este acord, nu susține și regretă astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte.

„Declarațiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din țară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor și asta pentru că în România nu au primit șansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susțin și regret astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemenea a fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia și grija față de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toții frați ai aceeași Patrii!”, a spus Zetea.

Acesta a subliniat faptul că Maramureșul are zeci de mii de maramureșeni plecați de lângă familiile lor, în Europa iar munca sa în administrația județului, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecați că și în România poate fi mai bine.

„Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiții de viață decente. Cred că, daca ne dăm mâna, toți cei care fac politica în România, și ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a țării, atunci și cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar și cei plecați temporar la muncă în străinătate, vor fi mai câștigați”, a conchis vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Ciolacu își cere scuze pentru declarația lui Bădălău: Astfel de afirmații nu pot fi tolerate

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, vineri, la afirmațiile făcute de senatorul Niculae Bădălău despre diaspora. El atrage atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

„Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Gabriela Firea, despre declarațiile lui Niculae Bădălău: Tăcerea mea ar însemna că toți gândim la fel

Românii care muncesc străinătate trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie la creșterea economică, ei trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet și trebuie respectați, scrie, vineri seara, pe Facebook, Gabriela Firea, care spune că nu este de acord cu declarațiile lui Nicolae Bădălău.

„Mama mea a lucrat 10 ani în Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu proprii colegi de partid, nici să ies în evidență, dar tăcerea mea, și a celorlalți colegi, ar însemna că toți gândim la fel”, a scris primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook, referindu-se la declarațiile lui Nicolae Bădălău, despre românii din Diaspora.

Firea spune că fiecare trebuie să înțeleagă faptul că orice declarație publică a unui politician, precum și orice acțiune, este „sub lupa presei și a opiniei publice. Pentru că așa este normal în democrație”.

„Să nu uităm că românii care muncesc în afara țării trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie decisiv la creșterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet. Trebuie respectați, pentru că sunt frații noștri”, a mai scris Firea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor „o nebunie”.

În august 2018 Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat despre „nașul Bădălău” și au jignit Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno e un pic așa….că și ăștia a zis «M…PSD» Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai, lai, lai că noi ne pi…m pe ea”, a spus lăutarul la microfon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere