PROIECT. CryptoDATA România lansează în stratosferă primul satelit experimental: ”Mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”

PROIECT. CryptoDATA România lansează în stratosferă primul satelit experimental: ”Mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”
CryptoDATA România lansează în stratosferă, din judetul Buzău, primul satelit experimental
Publicat: 08/07/2020, 16:23
Actualizat: 08/07/2020, 16:26

Compania românească CryptoDATA va lansa în stratosferă primul satelit experimental pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol. De altfel, un balon meteo a fost lansat, astăzi, la o altitudine de 110.000 ft – aproximativ 33.000 m – de lângă Buzău, ”pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor”.

Această lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite în spatiu o rețea de sateliți care implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain. Proiectul poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală ce are ca scop comunicarea și transferul de date între device-urile utilizatorilor.

Lansarea balonului meteo este primul pas și este făcut a testa atât echipamentele de la sol cât și echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar înainte de lansarea pe orbita joasă a primului satelit de test, în februarie 2021. La acest proiect, CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology, cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

CryptoDATA, o companie cu capital 100% românesc și pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop.

Aceste dispozitive sunt la momentul actual cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea device-urilor este oferita de cheia fizică de criptare care este deținută de utilizator, oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain.

Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA, ne-a dezvăluit câteva detalii despre întregul proiect și ne-a explicat cum funcționează și cum ne vor ajuta aceste tehnologii.

“Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Aceste ecosistem este, de fapt, o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt, reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de țoață lumea fară restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Aceasta tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone și WHIM Laptop. Până acum, acest protocol s-a dovedit a fi impenetrabil și cu o viteza de comunicară extraordinar de mare”

”Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la bază acest protocol. Lansarea balonului am făcut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele în februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a pământului (L.E.O). Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR vă oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitatea în domeniul comunicațiilor și transferului de date“, transmit reprezentanții companiei CryptoDATA.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”