Record de cazuri de infectare cu Covid-19, într-o singură zi, în Republica Moldova. Cea mai gravă situație este în capitala Chişinău

Record de cazuri de infectare cu Covid-19, într-o singură zi, în Republica Moldova. Cea mai gravă situație este în capitala Chişinău
Record de cazuri în Republica Moldova, într-o singură zi
Publicat: 19/09/2020, 07:58
Actualizat: 19/09/2020, 16:02

Republica Moldova a raportat, vineri, 665 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă un nou record pentru ţara vecină.

Din numărul total de cazuri înregistrate, șase provin din afara granițelor: câte două, din Turcia și Ucraina, și câte un caz din Italia și Marea Britanie, relatează Mediafax.

Cea mai gravă situaţie este chiar în capitala Chişinău, unde au fost confirmate 329 de cazuri, în 24 de ore. Pe locul doi în clasamentul negativ al infectărilor se află Transnistria cu 52 de cazuri.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă încă 16 decese provocate de noul coronavirus, numărul morţilor urcând la 1.186. Persoanele decedate aveau între 40 şi 80 de ani şi erau originare din Chişinău, Străşeni, Floreşti, Sângerei, Drochia, Orhei, Căuşeni, Râşcani, Şoldăneşti, Hânceşti şi Făleşti.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 45.648 cazuri, în Republica Moldova

Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 45.648 cazuri, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 37 sunt lucrători medicali: medici – 14, asistenţi medicali – 17, personal auxiliar – 6.

Din persoanele infectate, 578 sunt în stare gravă (dintre care 36 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1.380 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare, conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

Alte 495 persoane au fost tratate şi externate. În total, 33 734 persoane au fost tratate de COVID-19.

Noi restricţii în Grecia, după o creştere majoră a cazurilor de infectare cu Covid-19

Autoritățile din Grecia a decis introducerea de noi restricții, pe fondul creșterii semnificative a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Autorităţile elene au raportat 339 de noi infecţii, vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în zona metropolitană a Atenei, Attica, unde locuieşte aproximativ o treime din populaţia ţării.

Astfel, de luni, 21 octombrie, până pe 4 octombrie, maximum nouă persoane se vor putea aduna împreună în aer liber, în timp ce până la 20 de persoane pot participa la înmormântări, nunţi şi botezuri.

Concertele în interior şi în aer liber au fost suspendate, iar persoanelor cu vârstă mai mare de 68 de ani li s-a cerut să-şi reducă deplasările şi să evite transportul public.

Danemarca impune noi restricții pentru limitarea cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2

Autoritățile daneze au decis, vineri, să extindă restricțiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la nivelul întregii țări și vor impune, totodată, restricții suplimentare, ca urmare a unei creșteri semnificative a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Astfel, începând de sâmbătă, 19 septembrie, restaurantele, cafenelele si pub-urile se vor închide la nivel național la ora 22:00, a anunțat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, toți clienții acestor localuri vor fi obligați să poarte măști de protecție, pe care le vor putea scoate abia după ce se vor așeza la masă, informează Agerpres.

Premierul danez a mai anunțat că numărul maxim de persoane care pot să participe la diverse întruniri și adunări va fi redus la 50 de persoane.

Potrivit informațiilor oficiale, vor fi exceptate de la această regulă evenimentele la care există un anumit număr de locuri pe scaune, așa cum este în cazul meciurilor de fotbal.

Șefa Guvernului de la Copenhaga a făcut apel la angajați să lucreze de acasă, în acele cazuri în care profesia permite acest lucru.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului