Record rușinos. La o secție de votare din orașul Galați s-a prezentat o singură persoană

Redactor:
Petre Mazilu
Record rușinos. La o secție de votare din orașul Galați s-a prezentat o singură persoană
La o secție de votare din orașul Galați s-a prezentat până la prânz o singură persoană, egalând recordul de prezență înregistrat la alegerile europarlamentare. De altfel, secția este cunoscută drept una la care nu merge nimeni.

Secția de votare numărul 45 din Galați are 1.960 de persoane pe lista electorală, dintre care 1.899 de persoane locuiesc la aceeași adresă.

Este vorba despre o adresă la care există mutări fictive pentru cetățenii moldoveni care solicită carte de identitate din România.

Dacă în alți ani prin secția de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019 s-a prezentat o persoană.

La alegerile prezidențiale de pe 10 noiembrie, până la ora 14.00, s-a prezentat tot o singură persoană, iar numărul va rămâne probabil neschimbat.

„Din 1.960 de persoane înscrise în lista electorală permanentă, 1.899 de persoane se află la aceeași adresă. Din cele 1.899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singură persoană. (…) Nu mă aștept ca numărul alegătorilor de azi să crească, la europarlamentare s-a prezentat tot o singură persoană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Secției de Votare nr. 45 Galați, Mariana Robea.

Existența în acte a unui număr foarte mare de cetățeni moldoveni la o singură adresă este anchetată de polițiști și procurori, iar cazul a ajuns în fața instanței. Autoritățile încearcă să afle dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutații fictive.

Cetățenii din Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească pentru a călători liber prin Uniunea Europeană.

 

Tags:
×
Inchide