REFERENDUM 2012. PSD a făcut plângere la BEM, pentru inscripția „Spre vila lui Dottore Ponta”

REFERENDUM 2012. PSD a făcut plângere la BEM, pentru inscripția Spre vila lui Dottore Ponta
Publicat: 29/07/2012, 14:57
Actualizat: 29/07/2012, 14:57

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM) în legătură cu faptul că pe trotuarul din zona Vilei Dante scrie „Spre vila lui Dottore Ponta” sau „Spre vila lui Victor Ponta”, verificările fiind făcute de Poliția Sectorului 1.

Vila Dante poate fi vizitată, duminică, până la ora 20.00, Guvernul anunțând că organizată Ziua Poților Deschise.

Pe strada care duce la Vila Dante, pe care a fost oprită circulația auto, sunt inscripții cu creta pe asfalt, la fiecare câțiva metri, cu textul „Spre vila lui Victor Ponta!” sau „Spre vila lui Dottore Ponta”.

În curtea de la intrare, pe gardul dinspre Vila Lac 3, reședință a lui Traian Băsescu, sunt și bannere cu textele „Spre vila lui Ponta” și „Dante nu a plagiat!”.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal în cazul inscripțiilor de pe trotuarul din zona Vilei Dante.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, a confirmat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a fost depusă o sesizare la BEM, de către o formațiune politică.

„O formațiune politică a sesizat, duminică, BEM cu privire la faptul că pe o stradă din Sectorul 1, pe trotuar, au fost realizate mai multe inscripții”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Alexandru Niculae a precizat că BEM a sesizat Poliția Sectorului 1, care face verificări în acest caz.

„Biroul Electoral Municipal a înaintat sesizarea Poliției Sectorului 1, care face în acest moment verificări pentru stabilirea situație de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui suspendat, care a venit, duminică dimineață, în zona Vilei Dante purtând un tricou alb pe care scria „Absent motivat” și având un aparat de fotografiat la gât, a fost huiduită de câteva persoane care așteptau să viziteze vila.

Guvernul a anunțat că duminică este organizată Ziua Poților Deschise la Vila Dante din București, publicul având acces între orele 10.00 și 20.00.

„Din dorința de a asigura transparență, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porților Deschise la vila Dante”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Campania electorală pentru demiterea președintelui Traian Băsescu s-a încheiat sâmbătă dimineață la ora 07.00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulți jurnaliști acreditați la Palatul Victoria și a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparații din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuință a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Șeful Guvernului a mai afirmat că, deși Vila Dante aparținea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis și nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de președinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecție și Pază că președintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare și că președintele și-a ales personal chiar și parchetul.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în fața legii pentru afirmațiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc și nici în timpul Guvernului Ponta, menționând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susține că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziționat special pentru o reședință de locuit, nu pentru o vilă de protocol, și că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit „unui fost șef de stat”.

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susține că destinația fiecărei camere și mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, „exclusiv de către constructor și Administrația Prezidențială”.

Pe de altă parte, Băsescu, a declarat, joi seară, că a obișnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc și până la momentul în care a fost suspendat din funcție, menționând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuință.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, care aflase despre anchetele privind lucrările de la Vila Dante, a vrut să știe ce se întâmplă și l-a sunat, spunându-i că nu poate intra, în acel moment el intervenind la șeful SPP.

În replică, președintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, vineri, că SPP nu l-a lăsat pe premierul Victor Ponta să intre în incinta Vilei Dante, aparținând RA-APPS, deoarece în acel moment în piscina complexului de protocol înota el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?