REFUGIU | Câți români s-au ascuns în spatele dulciurilor pe vreme de #coronacriza

REFUGIU | Câți români s-au ascuns în spatele dulciurilor pe vreme de #coronacriza
50% din români au găsit dulciurile, snacks-urile și cafeaua ca soluție potrivită în această perioadă
Publicat: 07/04/2020, 08:59

Aproape jumătate dintre români susțin că au găsit în dulciuri, snacks-uri și cafea soluțiile potrivite de relaxare în această perioadă cu stres crescut, potrivit rezultatelor unui sondaj omnibus realizat de Republika, cu privire impactul contextului actual asupra cetățenilor, la schimbările de comportament de consum, dar și la ceea ce românii își doresc în perioada imediat următoare după terminarea stării de urgență.

În plus, în contextul pandemic COVID-19, aproape 94% din români nu ies deloc din casă sau o fac mult mai rar, conform studiului realizat de Republika.

„Relaxarea acasă este esențială în această perioadă cu stres crescut. Aproape 30% din cei intervievați au declarat că îi ajută să facă cumpărături online pentru a avea o dispoziție mai bună, pe 68% îi ajută filmele și aproape 50% din români au găsit dulciurile, snacks-urile și cafeaua ca soluție potrivită în această perioadă”, se precizează în sinteza de raport a celor de la Republika.

Relaxarea acasă este esențială în această perioadă cu stres crescut

Tot ei susțin că la 54% dintre români au intervenit schimbări în ceea ce privește locul de muncă. Cele mai mari schimbări sunt legate de faptul că lucrează de acasă (34.8%) și că li s-a redus programul de muncă – 23.9%, iar 14.3% erau deja în șomaj tehnic la finalul lunii martie.

„În această perioadă, mai mult ca niciodată, schimbările majore au loc cu o viteză pe care mulți nu ne-am imaginat-o posibilă. Companiile trebuie să țină pasul mai mult ca oricând cu tot ce se întâmplă, iar brandurile se adaptează din mers pentru a-și menține sau a-și consolida relația cu publicul țintă. Întoarcerea la «noul normal» (perioada de după încheierea stării de urgență) va însemna pentru multe branduri o cursă nebună pentru recuperarea volumelor pierdute în aceste luni. Cei care vor ști cum să răspundă nevoilor și dorințelor românilor, care vor avea deja direcții clare de acțiune și de comunicare vor fi avantajați în această cursă”, a declarat Ștefania Kadima, managing partner Republika.

Ne va fi mai bine… la anul. Tot atunci vom merge și în concedii

Rezultatele aceluiași studiu omnibus relevă că peste 50% dintre români se așteaptă ca economia României să revină la normal după un an de la încheierea stării de urgență.

În acest context, după această perioadă, 69% dintre cei intervievați își doresc să meargă la mare sau la munte, la concerte sau festivaluri – peste 28%, respectiv în vacanțe în afara țării – peste 28%.

Totodată, 60% din românii intervievați au declarat că vor susține mult mai mult în viitor producătorii locali de alimente.

De asemenea, 30% vor cumpăra mai mult online în viitor produse de igienă și îngrijire personală, cât și pentru curățenie.

Nu în ultimul rând, electrocasnicele au fost și ele menționate de 29%, iar respondenții au fost în preponderență bărbați, pe când pentru haine și accesorii, în preponderență femeile (aproape 60%) vor continua să cumpere online aceste produse.

Sondajul omnibus a fost realizat în perioada 26 – 31 martie pe un eșantion de 1.000 de români din toată țara, cu vârste între 18 și 65 ani, și prezintă impactul contextului actual asupra acestora, schimbările de comportament de consum, dar și ceea ce românii își doresc în perioada imediat următoare după terminarea stării de urgență.

Marja de eroare a studiului este de 3%, cu un procentaj de încredere de 95%.

Studiul arată schimbarea anumitor obiceiuri de consum ale românilor, precum și adaptarea acestora după terminarea stării de urgență, pentru a ajuta brandurile să răspundă corespunzător contextului global, cu măsuri locale.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Gata coşmarul pentru HALEP! Anunţul cel mare al TAS: E posibil ca...
Două anotmpuri în aceeași zi. Vremea de Sfântul Andrei
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...