Relația dintre polițiștii din Olt și clanuri rivale din Caracal iese tot mai mult la iveală

Relația dintre polițiștii din Olt și clanuri rivale din Caracal iese tot mai mult la iveală
Publicat: 03/08/2019, 13:48

Omul de afaceri Remus Rădoi, patronul firmei de pază la care fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a apelat în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu, a declarat pentru MEDIAFAX că le-a reproșat polițiștilor măsurile blânde luate într-un dosar în care era cercetat un rival de-al său, Nicușor Oacă, la care, se pare că au descins și polițiștii în noaptea când era căutată fata de 15 ani. Oacă spune, însă, că audierile au fost în dosarul lui, nu în dosarul crimelor.

Rădoi a declarat că a fost solicitat să ajute în acest dosar în care Nicușor Oacă este acuzat de cămătărie și de „multe alte lucruri”.

„Am prezentat peste 40 de victime la DIICOT Olt, care nu aveau puterea și curajului de a merge să depună o sesizare la Poliția Caracal, spun aceste victime în declarații datorită faptului că era de notorietate legătura apropiată dintre șeful Poliției Caracal și liderul grupării”, a spus Remus Rădoi.

El spune că Nicușor Oacă era acuzat în dosar nu numai de cămătărie și că a formulat o sesizare la DIICOT prin care a arătat că dosarul nu a fost bine instrumentat.

„De mult mai multe (a fost acuzat-n.r.), și acele victime nu numai că îl acuzau, ci au depus o plângere pe care și-o susțin în continuare. Dosarul, datorită faptului că s-a făcut o sesizare că n-a fost bine instrumentat la DIICOT Olt a fost preluat de DIICOT București Central”, a mai declarat Remus Rădoi, care spune că sesizarea a fost făcută de el, „împreună cu mai multe victime”.

Întrebat de ce s-a implicat atât de mult în acest dosar, omul de afaceri a spus că a făcut acest lucru în calitate de „cetățean indignat”.

„Ar trebui să fii nemuțumit dacă empatizezi cu acele victime după ce le auzi poveștile. Înainte de ridicarea infractorilor de acasă ni se spune că vor fi arestați, că există probe beton, iar în ziua ridicării de acasă constați că li s-a dat doar control judiciar. Din postura aceasta de cetățean indignat de o măsură foarte blândă, având în vedere că cunoșteam faptele din dosar, cunoșteam ceea ce depuseseră oamenii. Mi s-a părut oripilant, având în vedere ce fapte, ce gravitate aveau în dosar, iar măsura foarte blândă care s-a dispus”, a mai spus Rădoi.

El recunoaște că i-a reproșat aceste lucruri și fostului adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, și spune că nu este mulțimut de răspunsurile pe care le-a primit.

„- I-ați și reproșat asta domnului Alexe?
– Sigur.
– Și ați fost mulțumit de răspunsurile pe care vi le-a dat?
– Niciodată. Mi s-au părut niște oameni care vin la serviciu doar ca să își ia salariul și care nu au niciun fel de implicare sufletească, ba mai mult de multe ori i-am suspectat de colaborare cu părțile celelalte. Nu pe domnul Alexe direct”, a precizat Remus Rădoi într-o discuție cu corespondentul MEDIAFAX.

La rândul lui, Nicușor Oacă susține că dosarul la care face referire Remus Rădoi se referă strict la cămătărie.

„Doar de cămătărie. (…) Mi s-ar face niște acuzații că aș fi dat bani la două persoane. De fapt, domnul Rădoi a dus 40 de persoane pe care le-a convins să depună (reclamații-n.r.), dar în anchete a reieșit că nu este adevărat, doar cele două persoane pe care le-a influențat. (…) Da, sunt audiat, sunt cercetat în continuare. O să mergem în instanță să devedim dacă este adevărat sau nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicușor Oacă.

Despre rivalitatea dintre ei, Nicușor Oacă admite că este veche și că ar fi pornit de la o agresiune asupra unui amic de-al lui.

„Vine de-a lungul anilor, mi-a bătut un prieten pe care îl cheamă Iliescu, în față la bancă, l-a tîlhărit, și pentru care este, a fost și condamnat la 3 ani cu suspendare. Și nu se oprește, deși acum mi se pare strigător la cer să te folosești de moartea unor copii nevinovați ca să ieși tu în evidență. El în continuare face tot posibilul să mă discrediteze și să mă acuze de nenumărate fapte care nu îmi aparțin”, a spus Oacă.

Remus Rădoi are însă o altă versiune cu privire la această întâmplare: „Am fost atacat de un om de-al lui și m-am apărat. Am primit o amendă penală pentru aceea, aș face-o ori de câte ori s-ar impune și ori de câte ori condider că legea nu ne apără”.

Despre legăturile dintre Remus Rădoi și fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, Nicușor Oacă crede că „se folosesc unul de altul”.

„Legătura pe care o are cu domnul Alexe, după cum reiese și din conversațiile dânsului de pe Whatsapp, după cum a dus și martorii pe care i-a influențat la DIICOT să spună tot ce a vrut domnul Alexe, tot domnul Alexe a făcut acest dosar pe care mi l-a făcut mie de cămătărie. Iese totul la iveală, legăturile dintre Rădoi Remus și domnul Alexe, fostul adjunct șef la IPJ Olt. Pur și simplu se folosesc unul de altul”, a spus Oacă.

„L-am cunoscut la începutul anului 2019, într-un cadru legal, ajutând la această operațiune, nu am avut alte dialoguri sau întâlniri persoanele cu dânsul, decât strict legate de acest dosar și pe probleme solicitate de dânșii de crimă organizată”, a spus, referitor la aceste acuzații, Remus Rădoi.

Patronul firmei de pază ar fi fost solicitat, de către fostul adjunct al IPJ Olt, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu, să ajute pentru identificarea unei mașini.

Adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, a fost demis de fostul șef al Poliției Române, Ioan Buda (demis, la rândul lui) în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU