Replici dure în scandalul din USR. Clotilde Armand: Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir/ Dan Barna: Nu e măcel, e zarva democrației

Redactor:
Gilda Popa
Replici dure în scandalul din USR. Clotilde Armand: Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir/ Dan Barna: Nu e măcel, e zarva democrației

Primarul ales al Sectorului 1 Clotilde Armand a replicat pe Facebook membrilor USR care și-au manifestat public nemulțumirea că, în pofida rezultatelor și activității politice, au fost eliminați de pe listele pentru alegerile parlamentare sau trecuți pe poziții neeligibile. „Lupta pentru puterea internă n-are voie să altereze țelul nostru”, scrie Armand. Și liderul USR, Dan Barna, a  tranșat scurt la RFI scandalul listelor, precizând că „nemulțumirile nu au niciun temei”. Una dintre reacțiile cele mai dure în USR este cea a lui Vlad Teohari, a cărui candidatură  pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al formațiunii pentru că „a ieșit public împotriva partidului”. Acesta a decis să își caute  dreptatea în instanță, contestând listele. Senatoarea USR Florina Presadă și parlamentarii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu se numără printre cei nemulțumiți de modul în care au fost întocmite listele pentru parlamentare.

E multă forfotă în bula noastră pentru că unii colegi din USR se regăsesc pe locuri greu eligibile la Camera Deputaților sau la Senat. Scriu și eu câteva rânduri despre ’scandalul’ din interiorul USR PLUS”, scrie Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

E multă forfotă în bula noastră pentru că unii colegi din USR se regăsesc pe locuri greu eligibile la Camera Deputaților…

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 13 octombrie 2020

Clotilde Armand spune că a citit comentariile, criticile și acuzațiile colegilor săi de partid care au, în parte, dreptate.  „Este greu de acceptat faptul că unii colegi care s-au luptat în Parlament în ultimii 4 ani cu hidra pesedistă (cum nu s-a luptat nimeni în ultimii 30 de ani) nu sunt printre primii pe listele pentru Parlament. Apoi, este dificil de înțeles scoaterea de pe listă a unui coleg în pragul alegerilor interne”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, precizând că toate acestea lăsate în suspensie și neexplicate lasă o pată mare și urâtă asupra USR.

Clotilde Armand: Știu, suntem un deliciu pentru analiștii politici și site-urile ’’pe surse’’ care despică firul în patru

„Aș vreau să vă spun că în USR PLUS e cam greu cu combinațiile și cu ascunzișurile pentru că până și certurile noastre interne sunt publice. Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir din acest proiect politic. Știu, suntem un deliciu pentru analiștii politici și site-urile ’’pe surse’’ care despică firul în patru”, mai scrie Armand.

Ea adaugă că lupta pentru putere internă nu are voie să altereze scopul USR, „o Românie în care cetățenii sunt pe primul loc” și că, „dacă politica este făcută în scop personal nu văd deosebirea noastră față de PSD sau alte partide pline cu dinozauri politici. Cred că fiecare candidat care se regăsește acum pe lista USR PLUS trebuie să aibă în minte că nu merge acolo pentru el, merge pentru ceilalți, pentru oameni”.

Dan Barna la RFI: Nu e nici un măcel în USR PLUS, e o zarvă firească a democrației

Și liderul USR, Dan Barna, s-a exprimat în ce privește scandalul listelor USR pentru parlamentare, declarând la RFI că nemulțumirile colegilor săi de partid nu au niciun temei.

„Nemulțumirile din USR privind modul în care au fost stabilite listele de candidați pentru alegerile parlamentare nu au nici un temei” , a spus Dan Barna.

Dan Barna declară că listele de candidați au fost stabilite democratic, prin votul filialelor.

”Nu a fost nici pe departe vreun măcel, este o zarvă a democrației care e firesc să existe într-un partid unde parlamentarii sunt deciși de către fiecare filială în parte și care respectă apoi cursul statutar stabilit încă din 2016”, a mai spus Barna.

Listele cu candidații la parlamentare pentru Diaspora, contestate în instanță

Avocatul Dumitru Dobrev a anunțat duminică faptul că și-a dat demisia din Biroul Național al USR pentru a-l reprezenta pe Vlad Teohari, a cărui candidatură pe listele USR pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al formațiunii pentru că „a ieșit public împotriva partidului”. „Nu voi accepta nedreptatea care mi s-a făcut și îmi voi apăra drepturile pe toate căile legale pe care le am”, a spus Teohari.

Avocatul Dumitru Dobrev a spus, într-un comunicat de presă citat de G4Media că a depus, sâmbătă, la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS.

Vlad Teohari a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, ales pe locul 1 pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR

Avocatul Dobrev îl reprezintă pe Vlad Teohari, care a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, fiind ales pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR cu mai puțin de 48 de ore înaintea datei limită de depunere a listelor de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție.

”M-a declarat neintegru pentru că am aderat la o scrisoare în 2019 în care semnalam derapajele conducerii actuale, fără să am măcar dreptul la apărare sau să fiu informat oficial înainte de discutarea cazului”, a declarat Vlad Teohari.

Alianţa USR-PLUS Bucureşti şi-a desemnat, sâmbătă, candidaţii pentru Parlament. Lista pentru Senat este deschisă de Ştefan Pălărie, care a fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori – un ONG educaţional. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de deputatul Claudiu Năsui, lider al USR Bucureşti.

Senatoarea USR Florina Presadă este a şasea pe listă, pe un loc neeligibil practic. „Prima pe judeţ, a doua pe ţară, a şasea pe listă! Iubiţi România cu ochii deschişi!”, a scris Presadă, sâmbătă pe Facebook.

Printre cei nemulțumiți pentru că nu se află pe locuri eligibile sunt și parlamentarii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide