Republica Moldova confirmă că în Cobasna s-au tras focuri de armă

Republica Moldova confirmă că în Cobasna s-au tras focuri de armă
Republica Moldova confirmă că în Cobasna s-au tras focuri de armă / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 27/04/2022, 20:32

Republica Moldova a confirmat că au fost semnalate împușcături în dreptul localității Cobasna, situată în teritoriul din stânga Nistrului.

În acea zonă se află un depozit de armament și muniție.

Potrivit autorităților de la Chișinău, incidentul nu s-a soldat cu victime.

„Autoritățile au confirmat focurile de armă dar spun că nu este clar ce s-a întâmplat. Nu se știe exact de unde au venit focurile de armă și care a fost ținta acestora.”, transmit autoritățile de la Chișinău.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a condamnat incidentul, afirmând că acesta reprezintă o escaladare a tensiunilor. Gavriliță a făcut apel la calm și a spus că executivul de la Chișinău depune eforturi pentru ca situația să nu degenereze iar țara să nu fie atrasă într-un conflict.

Maia Sandu, despre situația din Transnistria: ”Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a convocat – marți – o ședință a Consiliului Suprem de Securitate, iar ulterior a declarat că ”exploziile din regiunea transnistreană sunt intenții de escaladare”.

Sursa acestor tensiuni, a mai spus Maia Sandu, o reprezintă forțe din interiorul regiunii transnistrene care sunt ”forțe pro-război și care sunt interesate să destabilizeze situația în regiune”.

”Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”, a precizat Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase