REȚEAUA DUICU. Șeful CJ Mehedinți l-a pus pe șeful postului său TV să-i însceneze un flagrant unui „opozant politic” care posta „negativ” pe Facebook

REȚEAUA DUICU. Șeful CJ Mehedinți l-a pus pe șeful postului său TV să-i însceneze un flagrant unui „opozant politic care posta „negativ pe Facebook
Publicat: 08/04/2014, 11:57
Actualizat: 03/05/2015, 17:59

„Inculpații s-au folosit de demnitățile și funcțiile deținute pentru satisfacerea unor interese personale sau au încercat introducerea în penitenciar a unui opozant politic, ca în cazul inculpatului Duicu„, susțin procurorii.

În motivarea arestării preventive a lui Duicu, judecătorul Matei Dorel George a menționat că una dintre „activitățile infracționale” aleșefului CJ a fost și instigarea unui director de televiziune să organizeze un flagrant asistentei care posta chestiuni negative pe Facebook despre el. Procurorii au arătat că televiziunea menționată era controlată de Duicu prin mama și soția sa.

â–º „În speță, există indicii și cu privire la o activitate infracțională atipică. dar care denotă o periculozitate ieșită din comun a inculpatului Duicu. Inculpatul Duicu a fost deranjat de postările de pe propria ei pagina de facebook ale numitei Baritz Laura, asistent medical și opozant oplitic al inculpatului. Acesta a instigat un director de televiziune al unui post local pe care il controla în fapt (în acte, postul de televiziune este administrat de mama sa de 64 ani și soția sa) să insceneze un flagrant pe luare de mită asistentei medicale, victima refuzând însă primirea banilor”, susțin procurorii.

Directorul de televiziune de care vorbește judecătorul în motivarea arestării este Adrian Bidilici. El este directorul general al Tele 2 din Mehedinți, care alături de Karisma TV, ar fi controlată de Adrian Duicu. Adrian Bidilici a fost și el audiat de DNA și pus acum sub acuzare pentru instigare la dare de mită. Adrian Bidilici a fost director de campanie al lui Duicu în 2012. DNA spune că Adrian Duicu „i-a solicitat unei persoane (director al unui post de televiziune locală controlat în fapt de către Duicu Ioan-Adrian) să determine alte persoane să-i ofere unei asistente în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mehedinți o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverințe medicale și, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani”.

În plus, DNA susține că Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian și Mijache Loredana-Andreea, a cerut „tuturor primarilor și tuturor funcționarilor publici cu funcții de conducere de pe raza județului Mehedinți, să plătească contravaloarea unor „urări” care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunțuri scrise pe „burtiera” ecranului) la cele două posturi de televiziune. Concret, fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de „urări” a trebuit să plătească suma de 600 lei.”

În dosarul de corupție în care șeful Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful poliției județene, Constantin Ponea, au fost arestați preventiv, apare numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca șeful IPJ din județ să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?