Reușită spectaculoasă a medicilor din Târgu Mureș: Au replantat brațul unui bărbat care a căzut de la etaj

Redactor:
Ioana Sfârlea
Reușită spectaculoasă a medicilor din Târgu Mureș: Au replantat brațul unui bărbat care a căzut de la etaj
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au reușit să îi replanteze mâna unui bărbat din Cugir, județul Alba, care a căzut de la etajul 3 peste un gard de fier, suferind o amputație, după o intervenție care a durat șase ore, transmite corespondentul Mediafax.

Incidentul soldat cu rănirea gravă a bărbatului în vârstă de 61 de ani, din Cugir, s-a produs, duminică după-amiază. Potrivit polițiștilor, victima, a rămas fără mâna dreaptă după ce, fiind în stare de ebrietate, a încercat să intre în apartament prin balcon și a căzut, de la etajul 3, peste un gard.

Victima a fost ătransportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș cu elicopterul SMURD, împreună cu brațul amputat, care a fost conservat, iar după investigațiile medicale, s-a luat decizia de replantare a brațului.

„O echipă multidisciplinară (…) coordonată de dr. Dorin Dorobanțu, șeful Compartimentului Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a realizat, în cursul (…) o intervenție de replantare de braț, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputație de braț drept treimea medie. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș cu elicopterul SMURD din județul Alba, membrul fiind corect conservat. (…) S-a luat decizia de replantare a brațului la aproximativ două ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD”, a declarat Mariana Moldovan Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Reprezentantul spitalului a mai spus că intervenția a durat șase ore și a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului, iar în prezent pacientul este monitorizat și supravegheat postoperator în cadrul Secției Clinice ATI.

Acestă intervenție de replantare de braț este a doua realizată de către o echipă complexă de medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată tot de dr. Dorin Dorobanțu, prima fiind realizată acum trei ani unui tânăr de 22 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt, tot duminică, aceeași echipă de medici au operat și o fetiță în vârstă de 10 ani, care a fost mușcată de un cal.

„Aceeași echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă au efectuat o grefă liberă de falangă distală deget cinci unei minore de 10 ani, ce prezenta o amputație traumatică prin mușcătură de cal la acest nivel”, a explicat Mariana Moldovan Negoiță.

Și starea fetiței este stabilă, spun reprezentanții Spitalului.

×
Inchide