REZULTATE BACALAUREAT 2012. MEDITAȚII pentru BAC. Cum vrea Ministerul Educației să-i ajute pe elevii care au picat examenul de maturitate

Redactor:
Alexandra Pele
Redactor:
Raluca Ion
Redactor:
Ramona Loznianu
REZULTATE BACALAUREAT 2012. MEDITAȚII pentru BAC. Cum vrea Ministerul Educației să-i ajute pe elevii care au picat examenul de maturitate
Ministerul Educației încearcă să mute emisiunea „TV BAC", program de meditații menit să-i ajute pe elevi să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, de pe TVR 2 pe TVR 1, susține Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar.

Ministerul Educației încearcă să mute emisiunea „TV BAC”, program de meditații menit să-i ajute pe elevi să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, de pe TVR 2 pe TVR 1, susține Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar.

Măsura face parte din planul elaborat de minister pentru a-i ajuta pe absolvenții de liceu care nu au promovat examenul în sesiunea iunie-iulie să ia BAC-ul în etapa din toamnă. O altă inițiativă anunțată de autorități este organizarea unor sesiuni de meditații la mai multe școli din teritoriu, însă orice decizie în acest sens se va lua de-abia după soluționarea contestațiile, au mai precizat reprezentanții ministerului.

„Există un contract între Ministerul Educației și televiziunea de stat pentru difuzarea emisiunii TV BAC în perioada mai-septembrie și încercăm să mutăm acest program pe TVR 1”, a declarat Fedorca pentru gândul.

Mai puțin de jumătate dintre absolvenții de liceu au luat bacul anul acesta

În urma afișării primelor REZULTATE de la BACALAUREAT 2012, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat că absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul vor fi ajutați cu meditații care ar urma să fie organizate cu cel puțin două săptămâni înaintea sesiunii din august.

„Ideea este să încercăm să adunăm câți mai mulți dintre elevii care nu au luat bacalaureatul și să încercăm să le oferim pregătirea necesară, atât cât se mai poate, pentru a avea rezultate bune în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului”, a declarat duminică ministrul Educației pentru gândul.

Anul acesta, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost, înaintea soluționării contestațiilor, de 43%. Ecaterina Andronescu a catalogat rezultatele examenului drept „comparabile cu cele de anul trecut” și i-a îndemnat pe elevii care nu au promovat să nu se lase descurajați de acest eșec.

Banu, Inspectoratul Școlar București: Marea temere este să nu se prezinte elevii

La nivelul Capitalei, Marian Banu, inspectorul Inspectoratului Școalar al Municipiului București, estimează că vor fi necesari în jur de 40-50 de profesori care să asigure meditații pentru absolvenții care au picat bacalaureatul.

„S-a discutat astăzi despre meditații, însă întâi așteptăm rezultatele finale”, a declarat Banu pentru gândul. „Trebuie făcute meditații mai ales pentru categoria elevilor interesați care au avut note la limită și care au au picat la o singură materie. Estimez că în jur de 10-15% dintre cei care au picat sunt în această categorie. Ei au șanse mai mari în etapa a doua”, ne-a mai explicat inspectorul.

Banu este de părere că cea mai mare provocare a meditațiilor de pe perioada verii va fi să-i convingă pe elevi să participe, în special pentru că multe instituții de învățământ au organizat și pe parcursul anului ore suplimentare de pregătire pentru bacalaureat, puțin frecventate de elevi.

„Marea surprinză a fost că nu s-au prezentat elevii. Acum cred însă că vor veni pentru că au trecut prin șocul de a cădea bacalaureatul”, a mai adăugat Banu.

În Capitală, rata de promovare după afișarea primelor REZULTATE LA BACALAUREAT a fost de 39%, sub media națională. Absolvenții care sperau la o notă mai mare au depus luni contestații la centrele la care s-au desfășurat probele scrise și orale. Acestea vor fi soluționate pe parcursul următoarelor zile, urmând ca rezultatele finale să fie publicate vineri, 13 iulie.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide