REZULTATE BACALAUREAT 2012 SESIUNEA AUGUST. 481 de contestații depuse în Vrancea

REZULTATE BACALAUREAT 2012 SESIUNEA AUGUST. 481 de contestații depuse în Vrancea
Publicat: 03/09/2012, 11:32
Actualizat: 03/09/2012, 11:32

Un număr de 481 de contestații au fost depuse de către absolvenții de liceu din județul Vrancea după afișarea REZULTATELOR la SESIUNEA AUGUST – SEPTEMBRIE a BACALAUREAT 2012, cele mai multe la limba română, în timp ce în județul Buzău au fost înregistrate 332 de contestații, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia, deși la matematică au fost cei mai mulți elevi respinși, cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, respectiv 160. La matematică au fost înregistrate 159 de contestații.

Tezele contestate în județul Vrancea vor fi recorectate de profesori din Bacău.

În Vrancea, înainte de rezolvarea contestațiilor, procentul de promovabilitate la BACALAUREAT 2012 este de 20,62.

„Pentru sesiunea de toamnă, rezultatele sunt normale, nu cred că puteau fi mai bune dat fiind că au participat elevi care au fost corigenți, care la sesiunea din vară au picat cu note foarte mici, elevi care nu au participat la pregătirea efectuată în școli”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX inspectorul șccolar Vasilica Zaharia.

În județul Buzău, au fost depuse 332 de contestații, cele mai multe la limba și literatura română.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, în județ au fost depuse 332 de contestații.

Burducea a adăugat că procentul de promovabilitate înregistrat în Buzău, la SESIUNEA AUGUST – SEPTEMBRIE a examenului de BACALAUREAT, respectiv 34,8 la sută, plasează județul pe locul cinci pe țară, ceea ce înseamnă că rezultatele obținute de absolvenții de liceu pot fi considerate mulțumitoare.

„În raport cu anul trecut și în raport cu ce s-a întâmplat la nivelul țării, rezultatele sunt bune. Avem un procent de 34,8 la sută, care situează Buzăul în primele cinci județe din țară. Nu putem fi mulțumiți pe deplin, dar nădăjduim că e un rezultat mai bun decât cel de anul trecut, iar anul viitor o să fie mai bine de atât pentru că am înțeles că se va schimba modalitatea de susținere a bacalaureatului, după cum am cerut și noi în repetate rânduri”, a declarat, luni, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.

Ministerul Educației a publicat REZULTATELE de la BACALAUREAT 2012, SESIUNEA AUGUST – SEPTEMBRIE, pe portalul EDU.RO.

REZULTATE BAC 2012 SESIUNEA AUGUST. EXCLUSIV: Ministrul Educației comentează HARTA PROMOVĂRII PE JUDEȚE