REZULTATE BACALAUREAT 2013. Șapte elevi de la Liceul Bolintineanu, eliminați în urma probei de limba română

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Șapte elevi de la Liceul Bolintineanu, eliminați în urma probei de limba română
Publicat: 02/07/2013, 19:51
Actualizat: 24/10/2014, 03:03

Șapte candidați la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminați din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba și literatura română, susținută luni, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Măsura a fost luată în baza Metodologiei de Bacalaureat, art.56 (al. 2), coroborat cu art. 96 (al.1, 2, 3), Comisia de Bacalaureat a municipiului București a decis eliminarea din cadrul examenelor de Bacalaureat iunie-iulie 2013 a unui număr de 7 absolvenți de clasa a XII-a, care au susținut proba scrisă de Limba și literatura română la centrul de examen al Liceului Dimitrie Bolintineanu, luni, 1 iulie 2013.

Inspectorii spun că decizia vine ca urmare a faptului că asupra acestora au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă: copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc.

„Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen. Lucrările la proba de Limba și literatura română ale absolvenților eliminați vor fi anulate”, se arată într-un comunicat de presă al inspectoratului București.

REZULTATE BACALAUREAT 2013. EXCLUSIV. Ministrul Educației: „Proba de română nu se va relua”

SCANDAL la BACALAUREAT 2013. Conducerea Liceului Dimitrie Bolintineanu din București, demisă după suspiciuni de fraudă