REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 - CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU 2012. Peste 160.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la liceu
Publicat: 05/07/2012, 16:08
Actualizat: 05/07/2012, 16:17

În urma EXAMENULUI DE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, peste 160.000 de elevi sunt așteptați, începând de joi, să se înscrie la ADMITEREA ÎN LICEE 2012, prima etapă de repartizare computerizată urmând să aibă loc în 14 IULIE, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 – TOATE JUDEȚELE

Astfel, în intervalul 5-8 IULIE, este programată completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de dirginți. Fișele se completează la școala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

În același interval, își completează fișele de înscriere absolvenții proveniți din alte județe, la centrul special desemnat din județul pentru care solicită înscrierea.

În perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de către părinți și candidați, a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

La 13 iulie, este programată ultima corectare a erorilor și confirmarea încheierii modificărilor operate în fișele de înscriere.

În 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2012-2013.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile din fișa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu și media de la examenul de evaluare națională.

În 15 iulie, vor fi afișate, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

La 16 iulie, este programată afișarea de către fiecare unitate de învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate.

În perioada 16-26 iulie, absolvenții vor depune dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ la care au fost repartizați.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiți candidații care nu au participat la prima repartizare, cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii, candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum și care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile județene de admitere rezolvă situațiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 și 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede și repartizarea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La „Sfântul Sava”, această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naționale „Mihai Viteazul” și „Gheorghe Lazăr”, ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului