REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SATU MARE. 74,34% de medii peste 5. 16 copii au luat Capacitatea cu 10

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SATU MARE. 74,34% de medii peste 5. 16 copii au luat Capacitatea cu 10
Aveți aici REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SATU MARE, subiecte și bareme sunt pe EDU.RO. Gândul vă oferă și informații despre procesul de admitere în liceu 2013 și despre cum se fac contestațiile la examen.
Publicat: 30/06/2013, 12:51
Actualizat: 11/01/2020, 05:30
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013SATU MARE. Cei care au participat la examen în județul Satu Mare au aflat ieri ce note au luat, la școlile unde au fost susținute probele. După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi publicate și de pe EDU.RO pe data de 3 iulie.
UPDATE 30 iunie, 12.00: După expirarea termenului până la care s-au putut depune contestații, în județul Satu Mare, doar 81 de elevi au cerut recorectarea tezelor la evaluarea națională. Dintre aceștia, 50 au fost nemulțumiți de notele la matematică, 28 de modul cum au fost corectate lucrările de Limba română, iar ceilalți au contestat rezultatele la Limba maternă.
UPDATE 29 iunie 17.30: Cele mai multe medii generale la Satu Mare s-au încadrat între 8 și 8,99. Note peste 8, dar sub 9, au luat 413 elevi, în timp ce numărul celor care au luat între 7 și 8 a fost foarte apropiat – 408. Aproape de 400 este și numărul mediilor peste 9 – 389 dintr-un total de 2737 de elevi prezenți la examen. 93 au absentat însă la probe, deși s-au înscris inițial la examen. Nimeni nu a fost eliminat.
UPDATE 29 iunie 17.00: Rezultatele examenului sunt mai bune decât în anul precedent și în județul Satu Mare. „Procentul este mai mare decât în 2012. Doar 25,76% dintre medii sunt sub 5. Avem, în schimb, mulți copii cu note de 10. la matematică sunt 135, iar la Limba română 33. Sunt 16 medii de 10. Impresia e bună”, spune inspectorul adjunct Claudiu Mondici, contactat de gândul.
Cât despre dificultatea subiectelor, inspectorul Claudiu Mondici, profesor de matematică, este în asentimentul celor care au considerat „mult prea ușoare” problemele care le-au fost puse elevilor la această disciplină, însă nu crede că acest lucru va influența decisiv rezultatele la repartizarea computerizată.
Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații până sâmbătă, 29 iunie, la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse la nivel național, în urma examenului, 12.000 de contestații.
La nivel național, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.
Datele Inspectoratului Școlar General arată că interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 sunt circa 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a. Anul trecut, la examen au participat 166.000 de elevi. Din numărul total de candidați înscriși la examenele de Evaluare Națională, anul trecut, 2.938 au fost din Satu Mare. Dintre aceștia, 1.188 au luat note mai mici de 5, iar 8 au luat nota 10.
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SATU MARE ar trebui să fie publicate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.
Cum se desfășoară procesul de admitere în liceu
Imediat după ce au aflat notele obținute, cei care au participat la examen trebuie să îndeplinească formalitățile în vederea admiterii la liceu. Repartizarea se va face printr-un sistem computerizat, în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere, pe care elevii, împreună cu părinții, trebuie să o completeze în perioada 5 – 9 iulie. În fișa de admitere se vor introduce codurile liceelor, în ordinea preferințelor. Pe lângă numele și prenumele complet, mediille din anii de gimnaziu și mediile de la evalurea națională, elevii trebuie să completeze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee, ca să fie siguri că prind un loc.
Apoi, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.
Ulterior, în 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SATU MARE vor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.
Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”