Robert Cazanciuc, senator PSD, la GÂNDUL LIVE: Măsurile guvernului Orban, absolut haotice. Am auzit acum o nebunie, închidem restaurantele o săptămână

Robert Cazanciuc, senator PSD, la GÂNDUL LIVE: Măsurile guvernului Orban, absolut haotice. Am auzit acum o nebunie, închidem restaurantele o săptămână
Robert Cazanciuc, senator PSD, la GÂNDUL LIVE: Măsurile guvernului Orban, absolut haotice. Am auzit acum o nebunie, închidem restaurantele o săptămână
Publicat: 07/10/2020, 13:46
Actualizat: 07/10/2020, 14:47

Robert Cazanciuc, senator PSD și totodată președintele interimar al Senatului, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Guvernul Orban ia măsuri „haotice” și închiderea restaurantelor timp de o săptămână, în funcție de rata de incidență a cazurilor Covid-19, este „o nebunie”.

HoReCa a fost domeniul sacrificat în această perioadă. Măsurile au fost absolut haotice. Am sprijinit HoReCa cu câteva facilități în Parlament. Nu le pasă de această industrie, extrem de atractivă pentru cei care vin din străinătate.

Guvernul e preocupat de păcănele. Mă întrebați de teatre… Trebuie făcute lucrurile gradual. Mai întâi am închis teatrele, dar ținem păcănelele…

Dezbaterea a pus presiune pe Guvern, să-l lase pe consilierul dlui Orban cu afacerea lui, să fie interesul oamenilor pe primul loc.

Arată pur și simplu o sfidare a Guvernului Orban. Românii au nevoie de păcănele, nu de teatru, restaurante.

Dacă lăsați deschise cazinourile…Înseamnă că cineva s-a gândit. Oameni buni, până acum la masă erau 4 oameni la masă, acum pot fi 2 oameni…Putem lua măsurile în HoReCa, pentru a nu omorî acest domeniu.

500.000 de locuri de muncă pierdute anul acesta

Am pierdut 500.000 de locuri de muncă în anul acesta. Am auzit acum o nebunie, închidem restaurantele o săptămână.

Trebuia să ne gândim foarte clar dacă școlile pot fi deschise în siguranță. Dar au avut doar un obiectiv, alegerile. De ce am făcut școala online? Pentru că la 3 milioane de copii am distribuit 80.000 de tablete. Nu ne-a interesat, pur și simplu.

Asta ne-a dus la 2.300 de cazuri pe zi. E rezultatul cinismului guvernului PNL. Ne-a dat asigurări MEC prin vară că toată procedura cu tabletele este încheiată.

Faptul că refuză profesorii să intre online, se știa că sunt unii, trebuiau înlocuiți. A împiedicat cineva Guvernul să spună în Parlament că are nevoie de 100.000 de profesori? Nu a venit nimeni.

Guvernul Orban, acuzat de „aroganță”

Guvernul Orban, prin aroganța specifică, a vrut să arate că situația e sub control. Sunt milioane de părinți care oftează. Și eu sunt părinte. Văd pe grupul de Whatsapp. Nu știu unde o să ajungem. În fiecare zi se închid școli. În fiecare zi sunt mai mulți copii, profesori infectați.

Răspunsul Guvernului: 80.000 de tablete la 3 milioane de elevi. Guvernul a fost interesat de alegeri anticipate. Nicio secundă nu a fost interesat de soarta românilor, ci de alegeri. Cîțu a dezertat în fața votului de încredere, pentru că strica planurile PNL-ului.

În PSD se face o evaluare: „PSD, alternativă la guvernare!”

E o evaluare în PSD, după fiecare ciclu electoral. E o analiză a fiecărui județ, dacă a performat sau nu. Dacă discutăm din perspectivă politică, PSD are 31% la nivel național, arată că românii au încredere în ceea ce pune pe masă PSD ca ofertă politică, în echipa PSD, în ceea ce oamenii știu deja că PSD livrează: bună guvernare, creșterea puterii de guvernare.

Primar înseamnă bună guvernare. Nu dădeau oamenii voturile. Am pierdut într-un loc, am câștigat în alte locuri. Per ansamblu, votul e cu 9-10% mai mare pentru PSD. Asta înseamnă că PSD e o alternativă la guvernare.

Dorim să configurăm o echipă, un program de guvernare, care să dea încredere românilor că PSD e singura soluție pentru ca să o ducă mai bine.

Despre statutul Gabrielei Firea: E o decizie a partidului, lista de deputați și senatori. Funcțiile au fost acordate pe performanțe.

La Vrancea, Marian Oprișan a pierdut alegerile. Sunt criterii pentru lista cu parlamentari, sunt dezbateri privind lista aceasta. Un lucru este foarte clar: vrem program de guvernare în care românii să aibă încredere. Pe listă vor fi oameni în care românii să aibă încredere, nu doar oameni care au mai fost în partid sau vin din afara partidului. Criteriul va fi buna guvernare!

„Oamenii trebuie să te simtă autentic”

Sunt de acord cu dvs. Există un anumit bun simț comun, care se vede în momentele importante ale țării. Când un primar e trimis în judecată pe nedrept, fără probe, iese la vot și votează acel primar. Nu mai merge cu butaforie. Își fură singuri căciula. Oamenii nu mai pot fi păcăliți ca acum 10-20 de ani. Oamenii vor merge cu cei pe care îi consideră autentici. Dincolo de discursul politic, oamenii trebuie să te simtă autentic. Oamenii vor vedea lucrurile acestea. La alegerile parlamentare se va vedea foarte clar diferența. Românii vor pune ștampila pe echipa în care au cea mai mare încredere”, a declarat Robert Cazanciuc la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912