Robert Negoiță, dezvăluire uimitoare: Acum 18 ani mi s-a cerut șpagă pentru un PUZ. Am dat-o cu flagrant

Robert Negoiță, dezvăluire uimitoare: Acum 18 ani mi s-a cerut șpagă pentru un PUZ. Am dat-o cu flagrant
Robert Negoiță, dezvăluire uimitoare: Acum 18 ani mi s-a cerut șpagă pentru un PUZ. Am dat-o cu flagrant / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 26/02/2021, 11:08

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a făcut o dezvăluire surprinzătoare. În urmă cu 18 ani a dat șpagă pentru aprobarea unui PUZ, însă totul a fost făcut cu flagrant.

Robert Negoiță a făcut mărturisirea într-o intervenție la Digi24, în contextul în care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a întocmit un proiect prin care PUZ-urile din mai multe sectoare sunt suspendate.

„La Primăria Generală știm noi cum se rezolva problema”

„Ajungem în situația pe care o avem de dinainte de PUZ-uri, PUZ-uri de sector, în care fiecare își face PUZ pe parcela lui. Se duce la Consiliul General și așa ajungem în situația regretabilă în care avem casă – bloc – casă – bloc. Pentru că unul a vrut să facă o casă și a autorizat direct, altul a vrut să facă bloc, noi am dat cu PUZ, că așa prevede PUG (Plan Urbanistic General n.r.). La Primăria Generală știm noi cum se rezolva problema”, a declarat primarul Sectorului 3.

Acesta a explicat cum se procedează pentru a obține parobarea unui PUZ.

„Vorbiți cu mediul de afaceri. Eu am fost înainte și dezvoltator și știu bine cum trec PUZ-urile în general pe la Consiliul General. Trebuie să lucrezi cu firma care trebuie, să dai plicușorul pe unde trebuie. Și niște chestiuni”, a explicat primarul.

„Am organizat un flagrant, acum 18 ani când eram în mediul de afaceri”

„Eu, personal, nu. Vin din zona economică. Eu, personal, am organizat un flagrant, acum 18 ani când eram în mediul de afaceri și nu mai puteam să rezist și mi s-a cerut șpagă. Am dat-o cu flagrant, cu scris pe ei, cu procurori lângă mine și cu tehnică”, a dezvăluit Robert Negoiță.

Consiliul General al Capitalei are vineri, 26 februarie 2021, pe ordinea de zi, începând cu ora 11:00, suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6. PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru numai 3 luni, după ce edilul Nicușor Dan ar fi făcut un pas înapoi, în urma discuțiilor cu PNL.

Dezvoltatorii imobiliari spuneau că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.

Se pare însă că primarul Nicuşor Dan nu ar fi adunat suficiente voturi pentru a trece proiectul său de a suspenda pentru doi ani PUZ-urile

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase