8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, pe ordinea de zi a CGMB / Dezvoltatori: Toate proiectele pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate!

Publicat: 26/02/2021, 08:00
Actualizat: 26/02/2021, 08:40

Consiliul General al Capitalei are vineri, 26 februarie 2021, pe ordinea de zi, începând cu ora 11:00, suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6. PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru numai 3 luni, după ce edilul Nicușor Dan ar fi făcut un pas înapoi, în urma discuțiilor cu PNL.

Dezvoltatorii imobiliari spuneau că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.

Se pare însă că primarul Nicuşor Dan nu ar fi adunat suficiente voturi pentru a trece proiectul său de a suspenda pentru doi ani PUZ-urile, scrie Mediafax.

ORDINEA DE ZI – 26 februarie 2021

Reglementare după un PUG „expirat”

Principala problemă ar fi că reglementarea s-ar face după un Plan Urbanistic General realizat în anul 2000, expirat în 2010 şi prelungit an de an de atunci.

Primarul Capitalei reclama într-o conferinţă că „urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie, iar cele 5 PUZ-uri de Sector reprezintă apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că în şedinţa de vineri a CGMB se va da un semnal clar şi se va pune capăt acestui tip de dezvoltare care va fi înlocuit cu una sustenabilă. De aceea bucureştenii stau blocaţi în trafic, avem cartiere întregi care n-au şcoli, avem un oraş care, deşi are un potenţial turistic uriaş, este prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană”.

Violeta Alexandru: „Am cerut reducerea termenului de suspendare propus…”

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru doi ani, aşa cum propunea primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, „înseamnă mult”.

„Primarul general a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, spunea Violeta Alexandru.

Curtea de Apel București ar putea crea un precedent important! Hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara au fost anulate

Toate hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și ordinele ministerelor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate activitățile care presupuneau prezența fizică în unitățile de învățământ și continuarea acestora în mediul online au fost anulate joi, 25 febriuarie, de Curtea de Apel București.

Consilierii PNL Sector 1: „Transparență doar pe hârtie! Aparatul primarului, cu o majoritate bizară PSD-USR, a reușit să blocheze inițiativa noastră”

„Consilierii locali ai Partidului Național Liberal în Sectorul 1 luptă pentru o administrație locală transparentă și performantă, capabilă să rezolve problemele oamenilor”, transmite PNL într-un comunicat de presă.

Profesor din Capitală, în chiloți la cursul online! „Să nu mai vii așa îmbrăcată, că nu mă pot abține!”

Școala Centrală din Capitală se află în mijlocul unui scandal, după ce un profesor s-a afișat în fața elevilor, la cursul online, doar în lenjerie intimă.

5.000.000 de pensii vor fi recalculate. Raluca Turcan: “Noul soft va fi folosit începând de vineri. Vom duce la bun sfârșit procesul de evaluare”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunță, începând de vineri, recalcularea a 5 milioane de dosare din sistemul public de pensii. Datele vor fi colectate cu un nou soft, care deja a fost testat.

Bunic de 70 de ani din România, acuzat de trafic de droguri în Australia! A comis „o greșeală” de 50 milioane de dolari

Poveste desprinsă parcă din filmul „The Mule”, cu Clint Eastwood! Un român de 70 de ani a fost acuzat de trafic de droguri în Australia, după ce ar fi încercat să aducă o jumătate de tonă de cocaină în valoare de 50 milioane de dolari!

Actorul britanic Ronald Pickup a murit la vârsta de 80 de ani (VIDEO)

Ronald Pickup, unul dintre cei mai cunoscuți actori britanici, cunoscut pentru rolurile sale din „The Crown” și „The Best Exotic Marigold Hotel”, a murit la 80 de ani.

Horoscopul zilei de 26 februarie 2021. Balanțele sunt mai irascibile

Horoscopul zilei de 26 februarie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului