Roger Federer s-a retras de la Roland Garros

Roger Federer s-a retras de la Roland Garros
Roger Federer / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06/06/2021, 18:55

Calificat în optimi după un meci de aproape patru ore cu Dominik Koepfer, Roger Federer (favoritul număru 8) a decis să se retragă de la Roland Garros.

„După ce am discutat cu echipa mea, am decis că trebuie să mă retrag astăzi (n.r. duminică) de la Roland Garros. După două operații la genunchi și peste un an de absență, este important să îmi ascult corpul și să mă asigur că nu forțez prea tare în drumul meu spre recuperare. Sunt încântat că am reușit să joc trei meciuri. Nu există sentiment mai plăcut decît să fiu din nou pe teren”, a fost mesajul lui Federer.

Federer avusese nevoie de trei ore și 36 de minute pentru a trece de germanul Koepfer

În turul trei, Fedex a avut nevoie de trei ore și 36 de minute pentru a trece de germanul Koepfer (59 ATP), scor 7-6(5), (3)6-7, 7-6(4), 7-5.

Tenismenul elvețian urma să joace în optimi împotriva lui Matteo Berrettini (cap de serie nr. 9). În urma retragerii elvețianului, italianul a obținut un loc în sferturile de finală.

Federer a câștigat o singură dată turneul parizian, la ediția din 2009. Federer se afla pe aceeași parte de tablou cu Novak Djokovic și Rafael Nadal la întrecerea de la Porte d’Auteuil.