Românce condamnate în Anglia, pentru furt de parfumuri. Una dintre ele a spus că nu știa că furtul este o infracțiune

Românce condamnate în Anglia, pentru furt de parfumuri. Una dintre ele a spus că nu știa că furtul este o infracțiune
Două românce au fost condamnate în Anglia, pentru furt de parfumuri (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 11/10/2020, 12:55
Actualizat: 11/10/2020, 13:11

Angelica M. (18 ani) și Samariteanca B. (24 de ani), două tinere de origine română au fost condamnate, vineri, la Birmingham, după ce au furat parfumuri în valoare de mii de euro în Midlands, relatează Știrile Pro TV, care citează Daily Star.

Angelica a primit un ordin comunitar de 18 luni, care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate pentru infracțiunile sale.

Samariteanca a primit o comandă comunitară de 12 luni cu 20 de zile de activitate de reabilitare și 30 de ore de muncă neremunerată.

Cele două femei au ambele câte trei copii și s-au apărat spunând că au acționat sub „impulsul momentului”.

Ele chiar s-au arătat șocate de sentință, spunând că nu știau că furtul este o infracțiune, după ce au fost prinse și acuzate de furtul unor parfumuri în valoare de 4.000 de euro, din mai multe magazine din Telford, Bristol și Worcester.

„Cazul se referă la un grup de femei care călătoresc prin țară, vizitând locuri de cumpărături pline și furând cantități mari de parfum scump din magazine. Există o serie de caracteristici comune. Au încercat tot felul de subterfugii. Când au fost reținuți, o acțiune similară a fost încercată și de către ceilalți inculpați, care spuneau că se aflau la cumpărături cu prietenii, nu aveau intenția de a fura, a fost o decizie sub impulsul momentului pentru că nu aveau bani la ei. Însă imediat după ce au fost arestate, au recunoscut faptele și și-au exprimat regretul”, a spus procurorul Alison Scott-Jones.

Mai mult, judecătoarea Sarah Buckingham și-a exprimat suspiciunea că femeile au fost puse de alți complici să comită furturile.

„Nu există nicio îndoială, în mintea mea, că în spatele tuturor acestor infracțiuni a fost un plan formulat de cineva sau de unii, care vă pot include sau nu pe voi două sau pe alții necunoscuți instanțelor de judecată. există îngrijorări reale care să-mi sugereze că cel puțin decizia de a comite aceste infracțiuni, în ambele cazuri, nu era neapărat una pe a-ți fi luat-o dumneavoastră în circumstanțe obișnuite. Dar aceasta este o presupunere făcută de mine. Ce am spus nu vă absolvă pe niciuna dintre voi de responsabilitatea pentru comiterea acestor infracțiuni. Ați avut de ales și ați ales să fiți necinstite”, a declarat judecătoarea Sarah Buckingham.

Când au început și cum au decurs furturile de parfumuri

Prima infracțiune comisă de Angelica M. a fost în noiembrie 2019, când a încercat să fure dintr-un magazin din Debenhams un parfum de 168 de euro, pe care l-a băgat în geantă, împreună cu o altă româncă, Daniela S., în vârstă de 22 de ani.

Cele două românce au fost prinse când încercau să iasă printr-o ieșire din spate, Angelica fiind doar amendată atunci, cu 80 de euro, printr-o decizie a instanței.

Eliberată pe cauțiune, Angelica s-a alăturat în decembrie 2019 unei grupări din Telford, unde alături de o altă româncă, Maria R., a încercat să fure un parfum în valoare de 1.450 de euro, fiind prinse însă de agenții de pază ai magazinului. Atunci, Angelica chiar ar fi lovit cu pumnul un agent de securitate.

Anul acesta, în februarie, Angelina, Daniela și Samariteanca, împreună cu o tânără de 22 de ani pe nume Geanina S., au fost surprinse în timp ce încercau să plece dintr-un magazin, fără să plătească, parfumuri în valoare de aproape 4.300 de euro.

Fiul unui milionar, prins la furat haine din magazine! Tatăl lui este „Regele asfaltului”!

Fiul cunoscutului om de afaceri Georgică Cornu, supranumit „Regele asfaltului”, a fost prins la furat haine din magazine, la începutul lunii iulie. Andrei Cornu și încă trei amici și-au încercat „mâna” pe mall-urile din Timișoara, dând două lovituri în reprezentanțele Peek&Cloppenburg.

Personaj recunoscut pentru teribilismul său, fiul lui Georgică Cornu continuă să rămână același individ neînțeles, preocupat de tot felul de activități mai mult sau mai puțin oneste, comentează pressalert.ro.

Conform sursei citate, polițiștii de la secția 4 din Timișoara au reținut, în noaptea de 4 spre 5 iulie patru persoane, printre care și pe Andrei Cornu, sub acuzația de furt de haine de firmă din cele două mall-uri din orașul de pe Bega.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu