Românce obligate să se prostitueze în Spania au fost salvate de polițiști, după ce o victimă a denunțat gruparea – VIDEO

Românce obligate să se prostitueze în Spania au fost salvate de polițiști, după ce o victimă a denunțat gruparea   - VIDEO
Publicat: 21/05/2019, 17:37

Operațiunea a dus la arestarea a 20 de persoane, dintre care 18 în Spania, una în România și o alta în Portugalia, relatează El Periodico.

Româncele au fost „eliberate” de agenți chiar „în timp ce erau exploatate sexual” în condiții mizere pe drumul public din La Jonquera, o comună care este cunoscută pentru numărul foarte mare de bordeluri.

„Mai mulți traficanți de persoane își exploatau propriile soții, chiar și până la 14 ore″, au mai declarat autoritățile spaniole.

Presupusul lider al organizației, pe numele căruia era emis un mandat de arestare european, a fost în cele din urmă predat justiției din Catalonia și închis.

Aproximativ 40 de femei de origine română ar fi fost exploatate în Spania și România, dar și în Portugalia, Germania, Franța și Italia.

Întreaga anchetă a început în februarie 2018, după ce o victimă a denunțat „situația de sclavie pe care o trăise atunci când a fost nevoită să se prostitueze”.

Rețeaua folosea așa-numita metodă „Loverboy”, au dezvăluit anchetatorii.

De asemenea, câștigurile obținute de rețea au fost trimise în România și au fost investite în domeniul imobiliar.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase