România donează peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova

România donează peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova
Sursa FOTO: Profimedia
Publicat: 10/08/2022, 10:09

România a donat Republicii Moldova peste un milion de pastile de iodură de potasiu, anunță Ministerul Sănătății de la Chișinău care mai precizează că, în prezent, nu există pericol radiologic și a îndemnat populația la calm. 

”Ministerul Sănătății a asigurat disponibilitatea în țară a iodurii de potasiu. În urma discuțiilor purtate de ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco cu omologul său din România, Alexandru Rafila, statul vecin a donat țării noastre peste un milion de pastile de iodură de potasiu”, transmite Ministerul Sănătății de la Chișinău.

Comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

”Vă comunicăm că în prezent nu există pericol radiologic. Îndemnăm populația la calm”, precizează autoritățile din sănătate de peste Prut, potrivit RFI România.

Amintim că în România, îndemnul Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, către populație de a merge al medicul de familie pentru a-și procura din timp pastile de iodură de potasiu a creat un val de reacții din toate părțile, atât de la populație , cât și de la medicii de familie și specialiștii în sănătate.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase