Românii decedați în atentatele de la Paris ar putea fi înmormântați în Franța

Românii decedați în atentatele de la Paris ar putea fi înmormântați în Franța
Publicat: 15/11/2015, 14:50
Actualizat: 18/11/2015, 20:04

Românca decedată în urma atentatelor din Franța – Lăcrămioara Pop -, în vârstă de 29 de ani, era din localitatea Coaș, județul Maramureș, iar vineri seară, când au izbucnit rafalele teroriștilor, se afla împreună cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de naștere. În urma atacurilor, și-a pierdut viața și iubitul femeii, Ionuț Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea.

Oamenii din comuna Coaș spun că Lăcrămioara Pop era o fată deosebită, muncitoare, care plecase în Franța de mai mulți ani în căutarea unei vieți mai bune. Acolo l-a cunoscut pe Ionuț, cu care avea un băiețel de un an și jumătate.

Lăcrămioara mai avea o fată de 11 ani, din prima căsătorie, pe care o adusese la Paris în urmă cu câteva luni. Tot atunci a mers la Paris și mama Lăcrămioarei, pentru a o ajuta cu cei doi copii.

Tatăl Lăcrămioarei a murit anul trecut, iar cele două surori ale sale și fratele sunt plecați și ei din țară, în Austria și Italia. Singurele rude rămase în Coaș sunt o mătușă și un unchi, Viorica și Vasile Pop.

Primarul comunei Coaș, Sabin Raț, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că o cunoștea pe Lăcrămioara Pop, care era o fată harnică și săritoare.

„Am cunoscut-o, era o fată harnică și săritoare, a plecat cam acum 10 ani în Franța să își facă un rost. A lăsat în urmă o fetiță de 11 ani din prima relație și un băiețel de un an și jumătate pe care l-a avut cu bărbatul cu care trăia la Paris, și care era din Tulcea. Mai avea două surori și un frate, dintre care una lucrează în Austria și alta în Italia, iar fratele lucra și el în străinătate. S-a văzut munca făcută de ei, cu banii strânși au investit într-o casă nouă și au modernizat casa părintească. Duminică, la biserică s-a discutat despre tragedia asta și cum putem să îi ajutăm familia, să vedem dacă se va decide să fie înmormântată în Coaș. Oamenii din sat o plâng și s-au rugat la biserică pentru sufletul ei”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, cei doi tineri „o duceau bine la Paris și erau fericiți”.

„Și Lăcrămioara și bărbatul ei lucrau, el era mecanic de lifturi, ea lucra ca barman – ospătar, aveau slujbe bune amândoi. O duceau bine acolo, erau fericiți la Paris”, a precizat Sabin Raț.

El a adăugat că, din informațiile sale, părinții lui Ionuț Ciprian Calciu ar dori ca cei doi să fie înmormântați în Franța, dar urmează să primească informații oficiale în zilele următoare.

La rândul său, viceprimarul din Coaș, Ioan Dărăban, a declarat că Lăcrămioara Pop era o „fată deosebită”.

„Este păcat să se întâmple o așa tragedie, să mergi să îți cauți un rost în străinătate și să mori nevinovat. Mai are în sat alte rude, nimeni nu s-a așteptat să se întâmple așa ceva”, a spus Dărăban.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, anunța, sâmbătă, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, că în atentatele teroriste de vineri noapte de la Paris a murit și o tânără din Baia Mare.

„În aceste momente tragice prin care trece națiunea franceză și care au îndoliat întreaga lume, îmi exprim regretul profund și compasiunea. Cu atât mai mult cu cât în sângerosul atac și-a pierdut viața o băimăreancă de-a noastră. Rugăciunile mele se îndreaptă spre toți cei care au pierdut pe cineva drag în acest tragic atentat, spre francezi, români, băimăreni. (…) Cred că fiecare dintre noi, oamenii simpli, trebuie să transmitem dorința noastră de pace. Să lăsăm deoparte divergențele, războaiele și permanenta luptă pentru putere. Nimic bun nu aduce umanității dacă acest război dintre creștini și musulmani continuă. Mai mult ca oricând avem nevoie de egalitate, libertate și fraternitate. Pe plan mondial”, a scris Cătălin Cherecheș, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Cătălin Cherecheș a declarat pentru MEDIAFAX că a cerut deja Poliției Locale și Serviciului de Evidența Populației să caute familia tinerei care a murit la Paris, pentru a-i oferi sprijin.

„Am aflat de la băimăreni care sunt în Paris ce s-a întâmplat, iar ca primar consider că e de datoria mea să facem tot posibilul să găsim familia tinerei și să-i oferim tot sprijinul. Le voi propune colegilor mei din Consiliul Local, și sunt convins că vor fi de acord, ca toate cheltuielile cu repatrierea trupului neînsuflețit al tinerei să fie suportate din bugetul local. I-am rugat pe colegii de la Poliția Locală și pe cei de la Evidența Populației să verifice, să-i găsim familia, iar luni, la prima oră, voi convoca ședința de îndată a Consiliului Local”, afirma primarul din Baia Mare.

MAE a anunțat sâmbătă că doi cetățeni români au murit în atentatele de la Paris, informația fiind confirmată de autoritățile franceze.

Bilanțul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc în șase zone ale orașului și au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, a ajuns la 129 de morți și 352 de răniți, dintre care 99 în stare gravă, a anunțat procurorul general din capitala franceză, Francois Molins, citat de publicația Le Figaro.

În Franța au fost decretate trei zile de doliu național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor