Românii vor merge fără vize în Canada de la 1 decembrie. Documentul pe care trebuie totuși să-l obțină pentru a intra în țară

Redactor:
Adrian Ilie
Românii vor merge fără vize în Canada de la 1 decembrie. Documentul pe care trebuie totuși să-l obțină pentru a intra în țară
Mai multe pe gandul.info

Eliminarea vizelor se referă la călătoriile în scop turistic, pentru vizitarea familiei sau a cunoștințelor sau pentru interes de afaceri.

„Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada reprezintă concretizarea demersurilor susținute, întreprinse în ultimii ani de autoritățile române pe lângă autoritățile canadiene, atât la nivel bilateral, cât și în format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene. Decizia autorităților canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii români, început la 1 mai a.c., când anumite categorii de cetățeni români au început să beneficieze de acest regim (deținătorii unei vize de rezidență temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA)”, precizează MAE.

Ministerul subliniază că persoanele care vor să intre sau să tranziteze Canada pe calea aerului după 1 decembrie trebuie să obțină totuși o Autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization – eTA).

„Autorizația electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerință obligatorie pentru toți cetățenii străini exonerați de obligativitatea deținerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizația electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau, după caz, până la expirarea valabilității pașaportului) (…) Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcațiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie”, mai precizează sursa citată.

Inchide