Românul Victor Spirescu, devenit celebru în Marea Britanie, și-a găsit un nou loc de muncă

Românul Victor Spirescu, devenit celebru în Marea Britanie, și-a găsit un nou loc de muncă
Publicat: 18/01/2014, 16:02
Actualizat: 29/07/2014, 18:52

Românul Victor Spirescu a povestit pentru The Guardian evenimentele prin care a trecut în ultimele trei săptămâni, de la sosirea sa pe aeroportul Luton. De atunci, el a fost obligat de atenția frenetică acordată de presă să își părăsească locul de muncă pentru care venise, la o spălătorie de mașini din Bedfordshire, dar și-a găsit un altul în această săptămână, în domeniul construcțiilor.

Viața sa privată, inclusiv condamnarea pentru agresarea fostei iubite, a fost expusă în ziarele britanice, a fost fotografiat cu politicieni, a apărut la televizor alături de liderul UKIP Nigel Farage, a fost oprit pe stradă de străini care îi cereau autografe. „Nu prea știu ce să cred despre ce s-a întâmplat cu mine”, afirmă el. „Este un sentiment plăcut dar în același timp și neplăcut. La început am fost încântat să fiu un fel de celebritate, dar pe urmă am regretat pentru că am sfârșit prin a-mi pierde locul de muncă”, a explicat el.

În punctul culminant al freneziei mediatice, Spirescu susține că primea peste 50 de telefoane pe zi de la jurnaliști. Reporterii s-au îndreptat către casa familiei sale din România, iar fotografii pretindeau că sunt clienți ai spălătoriei de mașini unde lucra el, în încercarea de a-i face noi fotografii.

„Am început să mă simt foarte prost”, afirmă Spirescu. „Făceau poze și mă făceau să mă simt ca un om de nimic în această țară pentru că am venit aici să muncesc”, adaugă el.

„Eram imaginea poporului român și știam că trebuie să fac o imagine bună. Am primit prea multă atenție din partea presei – se plimbau tot timpul în jur și creau probleme pentru celelalte persoane de acolo. Nu am vrut să le creez probleme, așa că am decis că trebuie să plec și să îmi găsesc alt loc de muncă”, povestește el.

Spirescu și-a împachetat lucrurile din casa în care locuia și a plecat. Un alt român s-a oferit să îl găzduiască și, cu ajutor din partea unui prieten, și-a găsit un nou loc de muncă, în construcții, în East London. Spirescu refuză să spună unde anume de teamă că presa își va îndrepta din nou atenția asupra sa la muncă.

Spirescu refuză să vorbească despre condamnarea sa din România, dar susține că s-a schimbat și că a fost șocat că jurnaliștii i-au răscolit viața privată. „A fost în trecut – acum patru ani. Ne schimbăm. Timpul schimbă omul. Ne schimbăm cu toții”, afirmă el.

El recunoaște, de asemenea, că mutarea în Londra a fost oarecum un șoc. „Este un loc bun dar este o nebunie în acest oraș. Văd oameni de afaceri aici și apoi un rasta-man. Este o mare varietate de oameni. Este așa de ciudat să vezi acest lucru”, afirmă el, adăugând că se aștepta ca în capitala britanică să fie mai multă curățenie. El se declară dezamăgit și de mâncare, pentru „că nu are gust”.

Spirescu a părăsit școala la 18 ani și susține că a învățat engleza de la televizor. El vrea ca prietena lui, Cătălina, să i se alăture în Marea Britanie, unde să stea împreună un an, după care să se întoarcă acasă, să își cumpere o mașină – un Mercedes – și „să se bucure de viață”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire