Ryanair ar putea anula și mai multe zboruri. Piloții au refuzat să lucreze ore suplimentare

Ryanair ar putea anula și mai multe zboruri. Piloții au refuzat să lucreze ore suplimentare
Publicat: 21/09/2017, 11:50

Piloți care fac parte din 17 din cele 80 de baze europene ale companiei au transmis că majoritatea nu sunt de acord cu bonusul financiar în schimbul orelor suplimentare de muncă. Piloții doresc, în schimb, noi contracte și condiții mai bune de muncă.

Ryanair a oferit un bonus, fără taxe, de 12.000 de lire sau 12.000 de euro piloților și 6.000 de lire sau 6.000 de euro copiloților care vor opera aeronavele în perioada septembrie – 31 octombrie. Bonusul va fi acordat în noiembrie 2018. Piloții și copiloții vor primi bonusul dacă vor zbura peste 800 de ore cu Ryanair până la 31 octombrie 2018.

Noile contracte pe care le cer piloții vor contribui la oprirea numărului mare de colegi care părăsesc compania pentru locuri de muncă mai bune, potrivit scrisorii transmise de piloții care operează aeronave în Germania, Italia, Olanda, Belgia și Suedia.

Până la 50 de zboruri pe zi vor fi anulate până pe 31 octombrie, afectând aproape 400.000 de pasageri.

Măsura a fost luată pentru îmbunătățirea punctualității curselor efectuate de companie, „care a scăzut sub 80% în primele două săptămâni din septembrie”, din cauza deficitului de personal, conform precizărilor făcute de reprezentanții Ryanair.

Ryanair a publicat, marți, pe site-ul companiei lista zborurilor care au fost anulate. Pe site se regăsesc și informații privind modul de recuperare al banilor, dar și procedura pentru modificare fără costuri a zborului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase