Sancțiunea dată doctoriței care a ajuns prima la Gyuri Pascu, anulată la șapte luni de la moartea artistului

Sancțiunea dată doctoriței care a ajuns prima la Gyuri Pascu, anulată la șapte luni de la moartea artistului
Publicat: 05/04/2017, 08:15

Magistrații Tribunalului București au admis contestația medicului și au dispus anularea deciziei de sancționare emisă de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov. Totodată, instanța a decis obligarea Serviciului de Ambulanță București-Ilfov la plata sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, ea putând fi atacată tot la tribunal în termen de 10 zile de la comunicare.

„Am atacat decizia de sancționare a doamnei doctor Anca Dobre, deoarece a fost emisă cu încălcarea condițiilor de legalitate prevazute de Codul Muncii. În plus, decizia de sancționare este deopotrivă lipsită de temeinicie: doamna doctor nu a încălcat obligațiile prevăzute de contractul de muncă, fișa postului și regulamentul intern. Referitor la faptul dacă doamna doctor Anca Dobre va da în judecată Serviciul de Ambulanță București – Ilfov pentru prejudicii de imagine: nu cred că va promova o astfel de acțiune. Anca Dobre este un medic pasionat, care își respectă profesia, pacienții, colegii. Scopul urmarit prin această acțiune a fost îndreptarea unei greșeli, respectiv această sancționare nedreaptă”, a declarat Dragoș Iordache, avocatul medicului.

Medicul Anca Dobre a făcut parte din echipajul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov care s-a deplasat în dimineața zilei de 26.09.2016, orele 03:40 la adresa lui Ioan Gyuri Pascu, ambulanța fiind chemată de fosta soție a artistului. Potrivit avocatului, nici pacientul, nici fosta soție a pacientului nu au menționat antecedentele cardio-vasculare și nu au prezentat documentația medicală. De asemenea, întrebat despre istoricul medical, Ioan Gyuri Pascu ar fi menționat că suferă de diabet zaharat pe care îl ținea sub control. Medicul Anca Dobre a părăsit locuința pacientului în momentul în care acesta se simțea bine și avea parametrii vitali normali.

Ulterior, ca urmare a decesului lui Ioan Gyuri Pascu, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a audiat-o în data de 29.09.2016 pe Anca Dobre în cadrul comisiei de Disciplină. Medicul a explicat în fața comsiei modul în care s-au desfășurat intervenția la domiciliul pacientului și i-a fost comunicat verbal că nu există motive pentru a fi sancționată, potrivit avocatului acestuia, care a mai precizat că decizia de sancționare a fost transmisă la solicitare, după ce aceasta a constatat că i-a fost diminuat salariul.

Pe de altă parte, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a acuzat atunci medicul care a intervenit inițial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu că nu a avut cu el întregul echipament și că nu a putut face dovada consimțământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat la acea vreme că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este „mai exagerată ca alți medici”.

„Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii”, a declarat atunci Alis Grasu.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat atunci că, în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenție a decis să nu facă o electrocardiogramă, dar „poate că alt medic făcea”, precizând că oficialii Colegiului Medicilor trebuie să stabilească vinovatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii