Sancțiuni la spitalul din Reșița după ce un bărbat a fost târât pe hol și dat afară cu mătura – VIDEO

Redactor:
Luiza Paraschivu
Sancțiuni la spitalul din Reșița după ce un bărbat a fost târât pe hol și dat afară cu mătura – VIDEO
Doi angajați ai Spitalului din Reșița primesc o lună salarii mai mici după ce au fost filmați cum au târât pe hol un bărbat și l-au dat afară cu mătura.

Potrivit managerului Spitalului de Urgență Reșița, doi infirmieri și un brancardier au fost cercetați disciplinar după ce au apărut imagini în care angajații spitalului erau filmați când târau pe hol un bărbat și îl amenințau cu mătura.

Decizia comisiei de disciplină a fost ca infirmierii să fie sancționați cu reducerea salariului cu 10%, timp de o lună.

Waldemar Murgu, managerul Spitalului de Urgență Reșița, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că sancțiunile date celor doi angajați reprezintă și un mesaj pentru restul personalului care nu respectă procedurile.

„După ce Comisia de disciplină s-a întrunit, mi-a înaintat un raport și a propus sancționarea a două dintre cele trei persoane, pentru că, după cum se vede pe filmare, una dintre persoane nu are absolut niciun fel de tangență cu acel domn care aștepa la UPU. Acei doi angajați au fost sancționați cu câte 10 la sută din salariu pe o lună.(…) Am sancționat acești doi angajați pentru că nu au respectat procedura. Trebuia anunțată asistența socială de la primărie, trebuia anunțată Poliția Locală și urmate procedurile de transport a acestor persoane la Centrul de zi de la Caransebeș”, a declarat Waldemar Murgu.

Managerul spitalului susține că periodic persoane fără adăpost vin la UPU, unde devin agresive atât cu pacienții, cât și cu personalul medical.

„Fac mizerie, agresează persoanele care sunt acolo. Nu e normal, dar paradoxal, acei infirmieri, asistenți de la UPU i-au ajutat mereu. Le-au dat mâncare, haine și de aceea s-a ajuns la această situație, ca această locație să fie un fel de adăpost. Când vrei să-i igienizezi devin foarte agresivi. Încep să injure, devin violenți și atunci, poate cumva, îți e milă să chemi poliția să-i amendeze”, a mai adăugat Murgu.

Acesta a spus că, de multe ori, sunt agresate și cadrele medicale din Urgență.

„Personalul medical de multe ori este jignit, agresat, insultat și de multe ori suportă niște lucruri incredibile. De aceea mă gândesc să găsim o soluție, să mai angajăm suplimentar niște oameni de pază. Adică, să fie câte doi oameni pe schimb. Nu se poate, de exemplu, la UPU, să vină câte 20 de aparținători să stea pe capul medicului care nu poate să-și desfășoare activitatea în aceste condiții, să fie insultat, jignit. Ne vom adresa și noi instanței față de toate aceste cazuri”, a mai spus Waldemar Murgu.

Incidentul s-a petrecut în data de 17 ianuarie și a fost filmat de o persoană care se afla pe holul spitalului. În imaginile care au ajuns în spațiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este amenințat cu mătura de un angajat al spitalului, care îi cere să plece. Câteva momente mai târziu, alți doi angajați ai spitalului vin și îl târăsc pe bărbat pe jos, pe hol, spre ieșire.

Inchide