Sandu Geamănu are cont de Facebook în închisoare, își arată mușchii și vorbește cu „prietenii”

Publicat: 08/08/2013, 19:23
Actualizat: 31/01/2019, 23:29

Interlopul Sandu Geamănu și-a deschis cont de Facebook din închisoare, unde a postat mai multe fotografii făcute în spatele gratiilor în care își etalează mușchii și tatuajele și prin intermediul căruia ține legătura cu apropiații săi aflați în libertate și cu cei care i-au cerut „prietenia”.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declanșat o anchetă după ce Ilie Alexandru, cunoscut drept Sandu Geamănu, și-a deschis un cont de Facebook, deși de află în detenție, la Penitenciarul Rahova.

Pe contul de Facebook, Sandu Geamănu a postat mai multe fotografii în care apare în diverse ipostaze, atât în celulă, cât și în alte locuri din interiorul penitenciarului.

Din imagini rezultă că atât Sandu Geamănu, cât și ceilalți deținuți cu care împarte celula și-au improvizat, în cameră, o sală de forță. În loc de haltere, aceștia se folosesc de o ușă scoasă din balamele, pe care se urcă un deținut. Ceilalți deținuți prind, pe rând, marginea acelei uși și fac repetări ca și cum s-ar afla într-o veritabilă sală de fitness. Mai mult, din imagini reiese că, în timpul „antrenamentelor”, Sandu Geamănu poartă inclusiv mănuși speciale, pentru a-și proteja palmele.

Într-o fotografie în care Sandu Geamănu stă pe marginea patului, cu o șapcă de marinar pe cap, se poate observa, pe colțul unei mese, o Biblie, în condițiile în care, în urmă cu mai mulți ani, intelopul anunța că s-a pocăit și chiar s-a autodeclarat „pastor”.

Administrația Națională a Penitenciarelor face anchetă în cazul fotografiilor postate de Sandu Geamănu pe contul de Facebook, în condițiile în care deținuții nu pot avea telefoane mobile.

„S-a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Penitenciarului București Rahova, pentru a se stabili în ce condiții au fost realizate fotografiile și postate pe site-ul de socializare Facebook. În conformitate cu prevederile legale, persoanelor private de libertate le este interzisă procurarea, deținerea, utilizarea sau transmiterea de telefoane mobile și accesorii ale telefoanelor mobile. În funcție de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile corespunzătoare”, spune purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Sandu Geamănu a fost condamnat de magistrații Tribunalului București, în 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecințe deosebit de grave și violare de domiciliu.

Acesta a fost acuzat că, în noiembrie 2008, împreună cu alți trei membri ai grupării sale, l-a torturat pe Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din București, despre care primise un pont potrivit căruia bărbatul ar avea în casă „sume importante de bani și alte bunuri de valoare”.

Sandu Geamănu a plecat de la locuința victimei cu 250.000 de lei, un Audi Q7 și alte bunuri, în total fiind vorba de aproape jumătate de milion de lei.

Nicolae Zdoca a murit șase luni mai târziu, iar medicii legiști au stabilit că decesul a fost provocat de loviturile primite de la tâlhari.

Într-un alt dosar, în martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului București i-au trimis în judecată pe Sandu Geamănu și pe Nicolae Marian Vasile, zis „Nicos”, pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat și lovire sau alte violențe.

Procurorii i-au acuzat că, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, înarmați cu bâte, săbii și pistoale, au intrat într-o locuință și au bătut mai multe persoane, majoritatea femei și copii. Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu și de Nicos a avut nevoie pentru vindecare de șapte – opt zile de îngrijire.

Interlopul a lovit și o fetiță în vârstă de doi ani și șase luni, cu o bâtă, provocându-i un traumatism cranio-cerebral și fracturi în zona stângă a capului.

Sandu Geamănu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost acuzat că, în octombrie 2009, a coordonat furtul mașinii lui Gigi Becali.

Atunci, Gigi Becali și-a recuperat autoturismul după ce hoții trimiși de Sandu Geamănu au fost prinși de bodyguarzii finanțatorului FC Steaua.

Ulterior, liderul interlop și-a îndemnat oamenii să facă plângere în cazul lui Becali, pentru lipsire de libertate, argumentând că, pentru o faptă similară, comisă în anul 2000, el a executat 10 ani de închisoare în dosarul cunoscut ca „Portbagajul”.

„Ce a făcut el acum, am făcut eu pentru Mihai Bucurenciu în 2000 și am stat 10 ani la închisoare”, spunea atunci Sandu Geamănu.

În dosar „Portbagajul”, la ordinul omului de afaceri Mihai Bucurenciu, Sandu Geamănu, împreună cu mai multe persoane, a sechestrat și torturat un bărbat bănuit că i-a furat lui Bucurenciu, din portbagajul mașinii, aproximativ 450.000 de dolari și bijuterii din aur.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor