Șapte persoane au fost surprinse de avalanșe pe un drum forestier. Salvatorii au intervenit

Șapte persoane au fost surprinse de avalanșe pe un drum forestier. Salvatorii au intervenit
Șapte persoane au rămas blocate, sâmbătă, pe un drum forestier din zona localității Blidari din Maramureș, în urma unor avalanșe de mică intensitate, fiind salvate de către autorități, iar o altă avalanșă a dus la blocarea traficului pe un drum județ, unde un autocar cu copii s-a întors din drum.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, Cosmin Mesaroș, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că șapte muncitori ai unei firme de exploatare a lemnului care se aflau de vineri pe un drum forestier din zona localității Blidari, aflată la 25 de kilometri de Baia Mare, au fost surprinși de ninsori și de trei avalanșe de mică intensitate, nemaiputând coborî.

Pentru a ajunge la cele șapte persoane, echipele de intervenție au deszăpezit drumul pe o distanță de cinci kilometri.

„Șapte muncitori de la o firmă de exploatare a lemnului care se aflau de vineri pe un drum forestier în zona localității Blidari au fost surprinși de ninsoare și de trei avalanșe de mică intensitate și nu mai puteau coborî, rămânând blocați în noaptea de vineri spre sâmbătă. Aveau utilaje și se aflau la o organizare de șantier și au reușit să ceară ajutor. În urma intervențiilor echipelor specializate, cele șapte persoane au fost salvate sâmbătă dimineață, și transportate în siguranță la Baia Mare”, a spus Mesaroș.

Acesta a subliniat că o altă avalanșă a blocat traficul, sâmbătă, în jurul orelor prânzului, pe drumul județean 183, care face legătura între Baia Mare și stațiunea Izvoare, iar un autocar cu 30 de copii care ar fi trebuit să ajungă la Baia Mare s-a reîntors în stațiune.

„Copiii sunt în siguranță. Se intervine pentru deszăpezirea unei porțiuni de circa 200 de metri care a fost afectată de avalanșă”, a precizat Cosmin Mesaroș.

De asemenea, în județul Maramureș, pe DN 18 Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 și 38, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, și este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, tot din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanșă la kilometrul 21+900 de metri.

Inchide