Scandal fără precedent în Poliția Capitalei! Serviciul Omoruri, „măcelărit” printr-un plan secret de reorganizare! (EXCLUSIV)

Scandal fără precedent în Poliția Capitalei! Serviciul Omoruri, „măcelărit” printr-un plan secret de reorganizare! (EXCLUSIV)
Polițiștii Serviciului Omoruri au fost trimiși de la București să ajute ancheta în celebrul caz „Caracal”
Publicat: 13/09/2020, 17:42
Actualizat: 06/04/2021, 15:57

Poliția Capitalei stă pe un butoi de pulbere după ce, sub pretextul reorganizării întregului Minister de Interne, conducerea instituției ar fi hotărât restructurarea unora dintre cele mai importante structuri. Este vorba, în primul rând, despre Serviciul Omoruri, dar și Serviciul de Presă și Serviciul Furturi Auto, care vor fi desființate.

Ecourile scandalului declanșat pe marginea evenimentelor legate de moartea violentă a liderului interlop Emi Pian, care au condus până la demisia de onoare a șefului Poliției Române, nu s-au stins nici acum.

La sfârșitul lunii iulie, ministrul Internelor, Marcel Vela, anunța că la nivelul Poliției Române va avea loc o reorganizare care va conduce la o eficientizare a activității polițiștilor. Ministrul Vela explica atunci că, în contextul acestei reorganizări, se va schimba numele Poliției Române, care se va numi „Poliția Națională”, se vor face noi achiziții și se vor înființa structuri noi, așa cum sunt, de exemplu, Poliția Animalelor și Poliția Școlilor.

Ulterior, cel puțin la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), fiecare structură a primit o adresă de la MAI, prin care trebuia să transmită toate funcțiile vacante, în așa fel încât acestea să fie radiate sau transferate către cele două noi unități.

Numai că, surse din Poliție au dezvăluit pentru Gândul.ro, că reorganizarea despre care vorbea Marcel Vela ar fi folosită și pentru plata unor polițe.

Ca urmare, după ce comisarul șef Radu Gavriș, adjunct al Poliției Capitalei, a fost detașat, pentru șase luni, la IPJ Harghita, mai multe structuri urmează să fie reorganizate din temelii sau chiar desființate.

Ca urmare, sursele Gândul.ro, au afirmat că, potrivit unui plan de reorganizare susținut de comisarul șef Bogdan Berechet, directorul DGPMB, Serviciul Omoruri va fi „măcelărit”.

Momentan, structura de elită a Poliției Capitalei, este compusă din trei Birouri. Este vorba despre polițiștii care anchetează cazurile de omor sau tentativă de omor, cei care investighează morțile suspecte, așa cum sunt considerate, spre exemplu, sinuciderile și cei care cercetează agresiunile sexuale, cu autor necunoscut, îndreptate împotriva copiilor.

În urma reorganizării, „morțile suspecte” vor ajunge la Secții sau la Polițiile de Sector, așa cum se întâmpla, în România, înainte de anul 2005, iar ”agresiunile sexuale” către alte structuri specializate în investigarea criminalității de natură judiciară.

Polițiștii au pregătit un memoriu pentru Klaus Iohannis

Ca urmare, Serviciul Omoruri ar urma să fie redus exclusiv la ofițerii care se ocupă de crime sau tentative de omor. Totuși, spun sursele citate, acest lucru ar avea un impact serios asupra calității muncii de poliție.

Și asta pentru că, în 2005, s-a stabilit ca dosarele de moarte suspectă, care până atunci erau cercetate la secțiile de poliție, să fie instrumentate de Serviciul Omoruri după ce, mai multe astfel de cazuri fuseseră clasate în mod greșit iar criminalii scăpaseră nepedepsiți.

În același timp, însă, reorganizarea structurii care a instrumentat, printre altele, dosarul Colectiv, l-a prins pe polițistul pedofil Eugen Stan sau a fost trimisă să mai repare ceva din gafele uriașe făcute în cazul Caracal, va rămâne fără șefii care au coordonat ancheta în cazul morții liderului interlop Emi Pian.

În același timp, noua reorganizare vizează și restructurarea Serviciului de Presă. Acesta urmează să fie desființat și transformat într-o structură mult mică. Efectul imediat este dizolvarea funcției pe care o ocupă comisarul șef Diana Sarca, la rândul său, fost ofițer în cadrul Serviciului Omoruri.

Un alt Serviciu al Poliției Capitalei care ar urma să fie desființat este Serviciul Furturi Auto, condus de comisarul șef Cristian Tudose, un alt polițist considerat „incomod”.

Ca urmare a acestui plan de restructurare, realizat în secret, fără să treacă pe la Serviciul Resurse Umane, așa cum se obișnuiește în mod curent, sursele citate au afirmat, pentru Gândul.ro, că mai mulți ofițeri au pregătit un memoriu care, la începutul săptămânii viitoare, îi va fi înaintat președintelui Klaus Iohannis.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...