Scandal între academicieni la ușa Uniunii Scriitorilor. Manolescu îl face „tâmpit” pe Simion: „Puteți să dați asta pe post: că eu am zis că e un tâmpit”

Redactor:
Letitia Provian
Contactat, marți, de agenția MEDIAFAX, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, a lansat un atac la adresa lui Eugen Simion, critic literar și academician. Reacția vine în urma criticilor aduse de Eugen Simion, într-un interviu MEDIAFAX.

Conflictul dintre Nicolae Manolescu și Eugen Simion a izbucnit după ce un grup de disidenți conduși de Cristian Teodorescu și Florin Iaru a fost exclus din Uniunea Scriitorilor. Într-o declarație pentru Mediafax, Eugen Simion a spus că excluderea „facționiștilor” îi aduce aminte „de procesele din timpul stalinismului”. El a precizat că, personal, a fost suspendat din Uniune, pe motiv că nu și-a plătit cotizația, și nu exclus așa cum anunțase Teodorescu.

.Am fost suspendat. M-au suspendat că am întârziat să plătesc cotizația. Nu m-a căutat nimeni, nu m-a întrebat nimeni înainte de a mă suspenda și am aflat că există o comisie de monitorizare. N-o să mă sinucid din cauza asta. S-a întâmplat anul trecut. Am rămas așa. N-am răspuns la chestia asta. Fostul meu coleg și prieten, Manolescu, coleg de Academie, a găsit că așa e bine. Sper ca USR să devină mai puternică și mai bogată prin această suspendare a mea.”, a spus Simion.

 „Sunt prostii. Am mai auzit. El a declarat că a fost exclus. E un tâmpit. Puteți să dați pe post chestia asta. Nu l-a exclus nimeni, iar suspendarea este o formă statutară dacă nu-și plătește cotizația. Vine, și-o plătește, rămâne în…dar n-are drept să voteze. Atâta tot. Cum să-l exclud pe Eugen Simion din Uniune? E o prostie. Nu știu de ce profită de chestia asta. Puteți să dați asta pe post: că eu am zis că e un tâmpit”,  fost reacția președintelui Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu.

De asemenea, Nicolae Manolescu a lămurit și situația lui Nicolae Breban, care a declarat tot luni, pentru MEDIAFAX, că a fost exclus din USR, comentând că „ei se ocupă cu fleacuri acolo, dau lumea afară, fac ședințe, ca pe vremea comunismului”

 „Nici măcar nu știu să fi fost suspendat că parcă are cotizația plătită. Nicolae Breban nu e nici măcar suspendat. Simion e suspendat, asta înseamnă că nu poate să voteze, atât. Oricum nu sunt alegeri și el nu dă pe la Uniune. Nici n-a venit de ani de zile așa că nu e o problemă, iar de excludere nici vorbă, nu i-a exclus nimeni. Sunt membri ai Uniunii”, a spus Manolexcu.

În finalul, Nicolae Manolescu  a precizat că există un proces în curs la această oră față de acțiunile grupării conduse de Cristian Teodorescu: „Suntem în proces. Am făcut proces și ei vor să se înscrie la judecătorie și noi ne opunem și nu se vor înscrie, vă asigur.”, a conchis Nicolae Manolescu.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Tocmai a castigat fotoliul de Primar și în urma cu puțin timp A MURIT
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Traian Băsescu: Îl felicit pe Nicușor Dan, doamna Firea, ați pierdut, nu e ca la...
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Rezultate Alegeri Locale 2020. Lista completă cu primarii PSD, PNL, USR-PLUS din țară. Hartă
Minerva Horoscop 2021: Primul horoscop, complet diferit pentru 3 zodii. Vor avea parte de premiere
Rezultate ȘOC și în țară la alegeri! Avem toate detaliile. Toate cifrele
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide