Scandal între Orban și Firea. Edilul Capitalei: „E o campanie mincinoasă”. Liderul PNL: „Ce au dat înapoi către bucureșteni? Nimic!”

Scandal între Orban și Firea. Edilul Capitalei: „E o campanie mincinoasă. Liderul PNL: „Ce au dat înapoi către bucureșteni? Nimic!
Publicat: 06/05/2018, 13:45

Gabriela Firea scrie duminică pe Facebook, ca răspuns al atacurilor din ultima perioadă din partea PNL, că „primarului General au devenit subiectul predilect al opozitiei, in special a PNL – care a ales PMB ca tema de atac in batalia pe functii din interiorul PNL-, in dorinta de a construi inca de pe acum o campanie politica mincinoasa si denigratoare, terfelind proiectele si initiativele actualei Administratii”.

Edilul face o enumerare a realizărilor mandatului său.”Pentru prima data in istoria Bucurestiului, Municipalitatea a oferit domeniului sanatatii un buget record, *de 111 milioane de euro, suma care reprezinta, comparativ cu ultimii cinci ani, o dublare sau chiar triplare a fondurilor alocate spitalelor.Aceasta suma este menita sa sprijine atat modernizarea, dotarea si reabilitarea celor 19 spitale aflate in administrarea Municipalitatii, cat si desfasurarea actului medical in conditii moderne, la cele mai inalte standarde. Mai mult decat atat, in premiera pentru Bucuresti, Primaria Capitalei va achizitiona anul acesta aproximativ 500 de locuinte destinate medicilor. (…)Un simplu studiu comparativ al bugetului ASSMB din ultimii ani, cand PNL (PDL) a avut majoritate in Consiliul General, demonstreaza clar ca domeniul sanatatii nu a beneficiat de actiuni concrete ale opozitiei si nici nu a fost pe lista de prioritati a PNL, care, fiind majoritar in CGMB, ar fi putut sa aduca modificari semnificative in acest domeniu”, transmite Primăria Capitalei.

Sursa citată precizează că, în ultimii doi ani, s-a acordat asistentei sociale aproape dublul sumei acordate de opozitie in ultimii 13 ani.

„De fapt, se poate observa cu usurinta ca politicienii de dreapta au fost, intr-o forma sau alta, la carma Bucurestiului, fie ca au fost viceprimari, consilieri generali in majoritate, sau chiar primari. In aproape 30 de ani, nu s-au inregistrat modernizari capitale in Bucuresti, bugetele si obiectivele de investitii fluctuand in functie de interese: fie ca s-au schimbat sute de mii de tone de borduri, fie ca s-au ignorat flagrant nevoile imperioase ale Bucurestiului (infrastructura, sanatate, social, cultura etc.), Capitala Romaniei are acum o serie de restante majore, care ar trebui recuperate in cel mai scurt timp”, transmite primăria.

„Desi din anul 1999 si pana in anul 2016 s-au tocat aproximativ un miliard de euro pentru asfaltarea si reabilitarea arterelelor Capitalei, adevaratele realizari NU se vad pe strada, in teren. Mai mult decat atat, s-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru construirea de piste de biciclete realizate cu bidineaua, iar acum actuala Administratie este aratata cu degetul pentru lipsa acestora. Cu toate acestea, opozitia isi sterge trecutul cu buretele si arunca in spatiul public scrisori deschise, apeluri sau comunicate dezinformatoare in care condamna lipsa investitiilor in infrastructura si faptul ca in ultimii doi ani nu s-a realizat ceea ce ei nu au facut timp de mai bine 20 de ani pentru Bucuresti. Actuala administratie a alocat anul acesta nu mai putin de 231 milioane de euro pentru infrastructura rutiera si fluidizarea traficului, dotari, investitii si subventii pentru transport in comun — investitii in lucrari care vor genera diminuarea aglomeratiei in trafic”, se arată la capitolul realizări.

Municipalitatea anunță și că demarează 14 proiecte de construire de parcări subterane și supraterane, suma alocată pentru început fiind de aproximativ 11 milioane de euro.

„Un alt domeniu important, neglijat de vechile administratii ale Capitalei il constituie cel al consolidarii cladirilor cu risc seismic. Astfel, in 27 de ani, s-au consolidat doar 20 de astfel de cladiri, iar actuala administratie a reusit, in mai putin de doi ani, sa inceapa lucrarile de consolidare la 10 cladiri cu risc seismic ridicat, situate in centrul Capitalei. Totodata, in prezent, se intocmeste documentatia pentru expertizarea si proiectarea lucrarilor de interventie/consolidare pentru alte 20 de cladiri si s-a demarat un alt program prin care se vor pune in siguranta inca 100 de cladiri aflate in diverse stadii de degradare. Mai mult, pe langa faptul ca partidele de dreapta au dispus, timp de aproape doua decenii, de bugete fabuloase, pe care le-au cheltuit dupa bunul plac si cu care ar fi putut sa realizeze investitii semnificative pentru Capitala, au contractat si imprumuturi de 500 de milioane de euro, pe care acum actuala administratie are obligatia sa le refinanteze sau sa le achite. (…)Proiectele si initiativele Primariei sunt blocate in consiliul general sau denigrate si interpretate tendentios in mod public de catre opozitie, care comunica permanent in spatiul public (pentru a-si justifica activitatea) informatii tunchiate menite sa calomnieze Primarul General si activitatea institutiei pe care o conduce. Desi de mai bine de 20 de ani in Bucuresti se construiesc statui si monumente de for public, acum opozitia incearca sa acrediteze ideea ca Primarul General, Gabriela Firea, este singurul edil care finanteaza realizarea unor statui in Bucuresti. Subliniem inca o data ca Primarul General, Gabriela Firea, NU a semnat nici un proiect de realizare a unor monumente, ci a continuat proiecte incepute de administratiile anterioare, fiind obligata, conform legii, sa duca la bun sfarsit aceste contracte”, arată sursa citată.

La scurt timp, liderul PNL a atacat bilanțul administrației condusă de Gabriela Firea.

„În ce zi credeți că și-a găsit Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Dragnea să facă pe Facebook așa. un soi de postare privind raportul de activitate? Cam subțirel, așa. Culmea e că raportul de activitate se referă la ce va face în următorii doi ani, pentru că nu are ce spune despre ceea ce a făcut în ultimii doi ani. Astăzi, când PNL are conferința organizației municipale PNL București. Se pare că dna Firea nu prea doarme liniștită de când PNL a redevenit ceea ce trebuie să fie și anume partidul de opoziție cel mai puternic în București, singura alternativa viabilă la harababura, amatorismul și risipa care se întâmplă în București de doi ani. Dragnea le-a cerut totul românilor, bucureștenilor și a primit totul. PSD, de doi ani, are totul – primari de sectoare, primar general al Capitalei și Guvernul. Dragnea și Firea au primit totul. Ce au dat înapoi către bucureșteni? Nimic!”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

El a mai spus că bucureștenii au primit vouchere pentru biciclete, „în condițiile în care nu există nicio pistă pentru biciclete”.

„Dna Firea, în postarea de pe Facebook, spune că a alocat 56 de milioane de euro pentru managementul traficului, pentru semafoare inteligente, pentru fluidizarea traficyului, dar eu pot să spun o nerealizare care e penibilă și rușinoasă pentru orice primar general în funcție. Ea nu a reușit să pună în funcțiune nici măcar sistemul de management al traficului, care a fost realizat în anii 2007-2008. La ora actuală toate investițiile în semafoare inteligente, în centru de management al traficului nu funcționează, pentru că tzatziki care exercită sau se face că exercită funcția de purtător de cuvânt al Primăriei Capitalei cred că habar nu are că pentru a menține în funcțiune un sistem de management al traficului îți trebuie un contract de mentenanță”, a adăugat Orban.

Liderul PNL s-a respins acuzațiile Gabrielei Firea, potrivit căreia nu pot fi astupate gropile din Capitală din cauza consilierilor PNL.

„După cum bine puteți vedea circulând pe marile bulevarde, nnu vreau să mă refer și la străzile laterale, sunt pline de gropi. Era eu să zic ceva despre dna Firea apropos de datul în gropi, dar mă abțin ca să nu mă acuze la CNCD. Cred că dna Firea nu știe că are un acord cadru în care poate să dea ordin de începere a lucrurărilor pentru repararea oricăror defecțiuni în infrastructuras rutieră a bulevardelor oricărei firme private cuprinse în acest acord cadru”.

Orban a mai spus că Gabriela Firea se comportă ca „un vânător de vrăjitoare”.

„Ea căută vinovați pentru faptul că nu a fost în stare să facă nimic”, a mai spus Ludovic Orban.

Tags:
ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...