SCANDAL la Primăria Capitalei. Oprescu, către consilierii USL: „Bugetul Bucureștiului a fost făcut pe picior, în baie, de dimineață”

SCANDAL la Primăria Capitalei. Oprescu, către consilierii USL: Bugetul Bucureștiului a fost făcut pe picior, în baie, de dimineață
Publicat: 27/04/2013, 18:10
Actualizat: 22/10/2014, 08:47

După patru ore de discuții privind bugetul Capitalei, consilierii generali ai PDL-ului au anunțat că ei nu votează proiectul luat în discuție, sâmbătă, în ședința de îndată a Consiliului General al Municipiului bucurești, pentru că acesta reprezintă de fapt lupta pentru bani pe care primarii sectoarelor 3 și 5 o duc cu primarul Sorin Oprescu. De asemenea, și consilierii PPDD au anunțat că nici ei nu vor vota bugetul pentru că acesta a fost schimbat în favoarea primarilor de la sectoarele 3 și 5. Bugetul a fost votat numai de consilierii USL, cu 30 de voturi.

Consilierii care nu au votat au spus că amendamentele la bugetul propus de primar, prezentate de secretarul comisiei de buget, nu au fost de fapt discutate.

„Grupul PDL se retrage din ședința de buget, pentru că acest buget nu reprezintă decât ceea ce se întâmplă între Oprescu și primarii a două sectoare. USL trebuie să-și asume acest buget și să-l pună în aplicare”, a spus Cristian Diaconescu, reprezentantul grupului PDL.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că bugetul a fost schimbat de consilierii USL încât nici el nu îl recunoaște. „Ce ați înțeles voi din acest buget am înțeles și eu la fel ca dumneavoastră”, a spus Sorin Oprescu, care a adăugat că bugetul prezentat a fost făcut „pe picior, în baie, de dimineață”.

„Au fost luați banii de la investiții pentru proiecte pe cale de terminare și dați în altă parte. În aceste condiții, o să primiți toate observațiile după ce fac analiza bugetului propus pentru că este un buget paralel. Este un buget care s-a născut spontan azi dimineață la comandă politică, care nu face altceva decât să distrugă toate domeniile de activitate”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul a adăugat că din toate cele 79 de amendamente aduse de consilierii USL, el a discutat numai unul singur, cel în care se dădeau 60 de milioane de lei în plus la RADET și 30 de milioane la RATB.

„O să fac analiza pe un buget absurd, toți o să-și pună costumele absurde, și dacă o să am dovada materială pe acest buget o să fac contestație în instanță. Iar dacă nu se închide așa cum cere Trezoreria, atunci o să mai facem altă ședință”, a spus primarul.

Sorin Oprescu a declarat că bugetul discutat astăzi este complet nou față de cel discutat împreună cu consilierii. Primarul le-a spus consilierilor că el nu este de acord ca din bugetul Capitalei să finanțeze străzile din sectoarele 3 și 5, unde primăria deja finanțează mai multe artere.

Votul de sâmbătă vine după ce vineri consilierii municipali nu au venit la ședința pentru buget, ci au stat la discuții primarii Marian Vanghelie și Robert Negoiță prezenți la primărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?