Scandal sexual la TVR. Claudiu Lucaci, fostul șef al Știrilor SRTv, sugerează că Adrian Bucur, membru al CA, îl atacă fiindcă i-a respins „avansurile”

Scandal sexual la TVR. Claudiu Lucaci, fostul șef al Știrilor SRTv, sugerează că Adrian Bucur, membru al CA, îl atacă fiindcă i-a respins avansurile
Publicat: 15/06/2015, 15:12
Actualizat: 15/06/2015, 18:59

Mai multe surse din Societatea Română de Televiziune (SRTv) au declarat, pentru MEDIAFAX, că în sesizarea lui Claudiu Lucaci primul punct se referă la faptul că acesta ar fi respins constant insinuările și avansurile de natură intimă pe care Adrian Bucur i le-ar fi făcut.

Sesizarea lui Claudiu Lucaci primită recent de Comisia de Etică și Arbitraj din TVR cuprinde și alte aspecte care îl vizează pe Adrian Bucur.

Contactat luni de agenția MEDIAFAX, Horia Grușcă, membru al Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR, a confirmat primirea la Comisie a unei sesizări din partea lui Claudiu Lucaci, care îl vizează pe Adrian Bucur.

În ceea ce privește acuzațiile de hărțuire sexuală pe care Claudiu Lucaci i le aduce lui Adrian Bucur, Horia Grușcă a spus: „Este vorba de interpretări ale unor acțiuni și aspecte din sfera personală a relației”.

De asemenea, Horia Grușcă a confirmat, pentru MEDIAFAX, că alte aspecte sesizate de Claudiu Lucaci se referă la folosirea abuzivă de către Adrian Bucur a statutului de membru al CA al SRTv, pentru a exercita presiuni și influențe în scopuri personale sau pentru alte persoane.

Totodată, în sesizarea transmisă Comisiei de Etică, Lucaci se referă la refuzul lui Adrian Bucur de a executa sarcini de serviciu în mod repetat.

Claudiu Lucaci face referire în sesizarea sa și la prezența fără justificare profesională a lui Adrian Bucur la sediul de campanie al unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie (Victor Ponta, n.r.).

Un alt aspect la care se referă Claudiu Lucaci este cel al absențelor lui Adrian Bucur de la program, fără anunțarea șefilor ierarhici, urmate de încercarea acestuia de inducere în eroare a responsabililor care verifică prezența la locul de muncă și întocmesc statele de plată. Claudiu Lucaci spune că, în acest sens, a fost sesizată și conducerea TVR, dar nu s-a inițiat nicio cercetare disciplinară, fapt care ridică, în opinia lui Lucaci, întrebări cu privire la protejarea lui Adrian Bucur de către actuala conducere a instituției.

În plus, Claudiu Lucaci se referă la refuzul lui Adrian Bucur de a participa la ședințe de sumar și la alte activități profesionale la care avea obligația, potrivit postului său din TVR.

Totodată, Claudiu Lucaci vorbește despre promovarea „frauduloasă” a lui Adrian Bucur în TVR. Potrivit lui Claudiu Lucaci, Adrian Bucur a fost promovat de Stelian Tănase, președintele-director general al SRTv, din postul de jurnalist cu studii superioare în cel de jurnalist senior, iar promovarea s-ar fi făcut fără respectarea procedurilor și fără a se ține cont de o decizie a Comitetului Director al TVR.

Un alt aspect al sesizării transmise Comisiei de Etică de către Claudiu Lucaci se referă la sistemul de supraveghere video din TVR. Adrian Bucur a declarat, pe 2 iunie, că fostul director al Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, ar fi monitorizat video activitatea jurnaliștilor din subordinea sa. Însă un raport al SRTv a arătat că primele camere de supraveghere funcționează în TVR din 2004, nefiind instalate de Claudiu Lucaci. Astfel, Lucaci l-a reclamat pe Bucur la Comisia de Etică, pentru că l-a defăimat.

În ceea ce privește sesizarea primită de la Claudiu Lucaci, Horia Grușcă a precizat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Etică din TVR au început analiza cazului.

Până la momentul difuzării acestei știri, Stelian Tănase nu a putut fi contactat de agenția MEDIAFAX.

La sfârșitul lunii aprilie, Claudiu Lucaci a fost înlocuit la conducerea Știrilor TVR cu Raluca Brumaru, printr-o decizie luată de Stelian Tănase, președintele-director general al SRTv.

Adrian Bucur este jurnalist senior în cadrul Direcției Știri a TVR și membru în Consiliul de administrație al TVR, din partea PC.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Război total! Europa se cutremură. Alertă la granița României
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...