SCANDAL. Sindicaliștii din Poliție intervin în cazul polițistului filmat în timp ce bătea un tânăr fără declarație pe propria răspundere. „L-a scuipat și i-a rupt epoleții!”

Publicat: 09/04/2020, 11:57
Actualizat: 09/04/2020, 12:14

Sindicaliștii din Poliție au reacționat după ce, în spațiul public, au apărut imagini, devenite virale pe internet, în care se vede cum un polițist bucureștean snopește un tânăr care ar fi refuzat să se legitimeze. Aceștia susțin că reacția agentului a venit după ce, inițial, ar fi fost agresat de victima sa, care l-ar fi scuipat, ar fi încercat să-l lovească și i-ar fi rupt uniforma.

Poliția Capitalei a anunțat, miercuri seară, că instituția s-a autosesizat după ce, pe site-urile de socializare a apărut o filmare din care reiese că un agent de poliție lovește, în mod repetat, cu pumnul în față, un tânăr care încearcă disperat să scape de ploia de lovituri. Polițistul pare extrem de nervos, îl ține bine cu mâna stângă și îl pocnește cu dreapta, iar atunci când are o poziție potrivită, îl lovește și cu genunchiul în burtă. În tot acest timp, bărbatul încearcă să se ferească și să scape din strânsoare, iar colegul polițistului cheamă ajutoare, prin stație.

La un moment dat, polițistul angrenat în bătaie pare că s-a liniștit și îi lasă victimei un scurt răgaz, după care, dintr-o dată, îi mai aplică o directă fulgerătoare de dreapta.
Apoi, pornește cu pași hotărâți către amicul victimei, aflat la câțiva metri distanță. Când îl vede pe polițist că se apropie, acesta o ia îngrozit, la fugă, pe mijlocul bulevardului. Polițistul furios pornește după el, dar exact înainte să-l prindă de geacă ajunge la fața locului o altă mașină de poliție, iar fugarul este imobilizat fără alte evenimente.

Referitor la acest incident, reprezentanții „Europol”, unul dintre sindicatele care apără drepturile polițiștilor, au emis un comunicat prin care încearcă să justifice reacția violentă a agentului.

Sindicaliștii susțin că filmul apărut în spațiul public nu surpinde incidentul de la început. Aceștia spun că, inițial, patrula, care este din cadrul Secției 9, a oprit, pentru control, doi bărbați beți, care se aflau pe stradă undeva în jurul orei 22.00. În loc să se legitimeze și să arate declarațiile pe propria răspundere, impuse de Ordonanțele Militare, aceștia i-ar fi înjurat, scuipat și agresat pe agenții de poliție.

„Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește două persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini. Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții”, se arată în comunicatul Europol.

În acest sens, sindicațiștii susțin că polițistul a devenit violent pentru a-l „destabiliza” pe bărbat,pentru a putea stfel să-l imobilizeze.

Totuși, miercuri seară, Poliția Capitalei a transmis o informare oficială prin care a anunțat că cei doi bărbați au fost amendați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, pentru tulburarea liniștii publice și cu 10.000 de lei pe motiv că „nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare”, fără a se pune și problema întocmirii unui dosar penal pentru infracțiunea de ultraj, măsură care s-ar fi impus din punct de vedere legal dacă polițistul ar fi fost scuipat, sar mai mult, i-ar fi fost smulși epoleții, așa cum spun sindicaliștii din Poliție.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom