Scarlat: CNAIR are un protocol de colaborare semnat cu Waze pentru Harta interactivă

Redactor:
Laura Albu
Scarlat: CNAIR are un protocol de colaborare semnat cu Waze pentru Harta interactivă
Directorul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, a declarat în cadrul lansării Hărții Interactive a drumurilor naționale că a semnat un protocol de colaborare cu Waze și ia în calcul funcționarea celor două aplicații în aceeași platformă.

„Noi cu cei de la Waze avem un protocol semnat, mai trebuie să facem câțiva pași, dar nu m-aș hazarda să vă dau un termen când vom definitiva acest protocol și vom lansa această aplicație poate chiar și în aceeași platformă cu cei de la Waze. În orice caz, există un protocol de colaboare și în mod sigur vom face schimb de informații și vom găsi cea mai bună soluție, astfel încât să fie în regulă și pentru cei care folosesc Waze-ul și pentru cei care folosesc aplicația noastră”, a afirmat, marți, Sorin Scarlat, directorul CNAIR, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Harta va pune la dispoziția șoferilor informații privind drumurile afectate de înzăpeziri sau aflate sub coduri meteo, la interval de maxim 20 de minute de la luarea deciziei de aplicare a restricțiilor.

„Am conceput această platformă pentru a pune în evidență zonele sau drumurile care sunt supuse riscurilor de înzăpezire. E important ca cei care utilizează rețeaua de drumuri naționale în această perioadă să aibă acces la aceste date în primă fază și să fie pregătiți în a găsi o altă rută de transport dacă unele drumuri au probleme. Există un dispecerat care va avea activitate permanentă, în momentul în care s-a dispus aplicare restricției, în maxim 20 de minute veți avea introdusă în platforma hărții această restricție. Ne axăm pe scurtarea duratei din momentul luării deciziei până la încărcarea informațiilor în această platformă. (…) Toate fenomenele meteorologice care se desfășoară vor fi introduse în această hartă”, a explicat directorul CNAIR.

Deciziile de aplicare a restricțiilor vor fi luate în colaborare cu Poliția Rutieră.

„Până acum erau comunicate date de Compania de Autostrăzi cu privire la restricții, dar flexibilitatea Companiei va trebui extinsă. Până acum foloseam aceste comunicate. Dacă citim legea, administratorul drumului este Compania de Autostrăzi, dar deciziile se iau împreună cu cei de la Poliția Rutieră, cei care asigură circulația optimă pe drumurile naționale. Deciziile se vor lua de comun acord cu cei de la Poliția Rutieră. Harta este disponibilă doar în română și doar pe site-ul Companiei”, a mai spus Sorin Scarlat.

Datele companiei provin din partea Administrației Naționale de Meteorologie. „Avem un contract cu ANM-ul și primim frecvent informări cu privire la starea vremii. Dacă apar fenomene, gen cod galben, cod portocaliu, acel fenomen este detaliat, zona care va fi afectată și vom suprapune cu rețeaua de drumuri naționale și vom ști care drumuri sunt sub avertizare de cod”, a mai precizat Scarlat.

Începând de marți, pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale și sectoarele cu risc de înzăpezire. Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile.

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
Sunt obligați sau nu medicii de familie să îi înscrie pe pacienți în programul de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Dacă te vaccinezi anti-Covid, primeşti marijuana gratis. Unde are loc campania
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide