Scene dure într-un avion TAROM, după ce o femeie din Maroc ar fi scuipat și jignit o însoțitoare de bord: „Are un copil! Opriți-vă!” / FOTO și VIDEO

Redactor:
Gandul
Scene dure într-un avion TAROM, după ce o femeie din Maroc ar fi scuipat și jignit o însoțitoare de bord: „Are un copil! Opriți-vă!” / FOTO și VIDEO
Scene șocante într-un avion al companiei TAROM, cu destinația Egipt. Peste 150 de călători au fost martori la evacuarea unei familii de la bordul aeronavei. Incidentul s-a iscat după ce o pasageră din Maroc, care călătorea cu soțul și fiul ei, ar fi scuipat și jignit o însoțitoare de bord, moment în care comandantul a decis debarcarea familiei respective, dar cei doi soți nu au vrut să coboare. Haosul s-a lăsat cu panică și leșinături, din cauza căldurii din interiorul aparatului de zbor.

„Ce faceți? Are un copil!

Nu!

Are un copil! Opriți-vă!

Stați jos acum!

Mă așez. Am dreptul să înregistrez asta.

Dumnezeule! Are un copil!”

Familia din Maroc s-a așezat pe locurile din zona de evacuare, fără să aibă bilete pentru ele. O însoțitoare de bord le-a cerut marocanilor să se mute, dar au refuzat, au devenit agresivi și femeia ar fi scuipat-o pe angajată.

În consecință, comandantul a dispus evacuarea călătorilor agresivi. Mai mulți pasageri au încercat să împiedice debarcarea familie recalcitrante.

Unor copii li s-a făcut rău, o femeie a leșinat și medicii au ajuns de urgență la bordul avionului Tarom.

Marocanii agresivi au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice și nu au mai fost primiți la bordul avionului, care a decolat cu întârziere din Capitală.

Referitor la acest caz șocant, Tarom a emis un comunicat de presă:

„Compania TAROM își exprimă părerea de rău față de situația creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaționale privind siguranța și securitatea pasagerilor.

În situația de față menționăm următoarele:

Ieșirile de urgență servesc unor situații care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuși să ajute în caz de urgență și să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înțeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare și instrucțiunile de deschidere a acelor uși; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situației existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflați în apropierea ieșirilor de urgență li se face un instructaj pe care aceștia trebuie să fie capabili să îl înțeleagă.

În cazul de față, pasagera perturbatoare nu înțelegea și nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menționăm că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat și a refuzat să se identifice.

Pentru siguranța zborului și a pasagerilor, echipajul de cabină a acționat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare.

Menționăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemați agenții de securitate ai aeroportului. Reiterăm faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritățile esențiale rămân siguranța și securitatea pasagerilor, a zborului și a echipajului.”

Foto: Viorica Hagagg / Facebook

Inchide