Schimbări în Educație. Ministrul Cîmpeanu pune în dezbatere publică un proiect pe care nu-l cunoaște: „Ce să asum dacă eu n-am nicio virgulă în el?”

Schimbări în Educație. Ministrul Cîmpeanu pune în dezbatere publică un proiect pe care nu-l cunoaște: „Ce să asum dacă eu n-am nicio virgulă în el?
Publicat: 03/06/2015, 11:02

Întrebat de gândul dacă își asumă noile propruneri de schimbare a legii educației, Sorin Cîmpeanu a răspuns printr-o întrebare: „Ce să asum dacă eu n-am nicio virgulă în el? „Cum să asum?”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, fiind singurul proiect oficial, noua propunere de lege va fi un punct de plecare pentru o nouă dezbatere în educație.„Ca bază de plecare ăsta este, aș fi preferat să fie ceva mai actual, corespunzător cerințelor sistemului educațional, în niciun caz nu pot sa fiu de acord, cum am declarat de altfel, să avem și admitere la liceu și evaluare, să scoatem și clasa pregătitoare. Sunt o grămadă de lucruri de acolo care în mod evident contravin, sunt exact invers față de ceea ce am declarat eu și ce așteaptă sistemul. Proiectul este dat de comisia de învățământ din Senatul României. Ministerul a luat cunoștință de conținutul proiectului simultan cu sindicatele, cu elevii, cu studenții la rândul nostru, doar că ministerul va gestiona procesul de consultare și va rămâne din el cât va rămâne, dacă va rămâne ceva”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că va chema la consultări și angajatorii. „Este extrem de important să știm opinia angajatorului privind calificările pe care le oferă sistemul de educație. Aceste lucruri ni le asumăm noi. Și dacă în urma acestor dezbateri va rămâne 90,80, 70, 40, 30, 20% din proiectul ăsta foarte bine, dar n-o să mă antepronunț. Știm de unde plecăm”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cine a decis schimbarea legii educației, ministrul Educației a spus că toată lumea, deși nu a făcut niciun sondaj de opinie. „Toată lumea solicită schimbarea legii educației, din toate discuțiile- universitar, preuniversitar, sindicate, consiliul național al Elevilor, asociațiile studenților și Consiliul Rectorilor, chiar și președintele Iohannis a declarat că este nevoie de o reformă a educației”, a conchis ministrul, care a precizat că mai întâi trebuie să se dumirească cu privire la proiectul aflat pe agenda Parlamentului României.

Noul proiect de lege a fost inițiat din vara lui 2014, când mai mulți parlamentari au început să lucreze la o nouă lege a educației, după cum gândul a scris aici.

După aproape un an parlamentarii au finalizat proiectul prin care aduc noi schimbări sistemului de educație: examen de admitere la liceele cu număr de candidați mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a și învățământ profesional redus de la 3 la 2 ani. În ceea ce privește bacalaureatul, proiectul de lege prevede ca probele de competențe să fie susținute în timpul anului școlar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine