Schimbări majore de temperatură pentru următoarea perioadă / Anunțul de ultimă oră al meteorologilor / Cum va fi vremea de Revelion

Schimbări majore de temperatură pentru următoarea perioadă / Anunțul de ultimă oră al meteorologilor / Cum va fi vremea de Revelion
Publicat: 06/12/2019, 18:08

După vortezul polar din ultimele zile, în țara noastră intră acum un val de aer cald, anunță meteorologii, citați de emaramureș.ro.

Vremea se va modifica radical, iar temperaturile vor începe să urce și vor atinge chiar și 14 grade Celsius.

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat, azi noapte, minus 14 grade Celsius.

Temperaturile minime vor suferi o schimbare uriașă, deoarece acestea vor deveni preponderent pozitive în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În următoarele zile, valorile vor fi normale și peste normalul perioadei. Potrivit ANM, în următoarele 4 săptămâni, temperaturile vor fi ridicate și la finele lui 2019, dar și la debutul noului an.

Vremea 9 – 16 decembrie 2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în nord-vestul teritoriului și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 16 – 23 decembrie 2019
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Vremea 23 – 30 decembrie 2019
Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 30 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări, anunță meteorologii ANM.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi ușor excedentare, local, în regiunile vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase