Școala Gimnazială „Sf. Treime” din Sectorul 6, modernizată după 50 de ani (VIDEO)

Școala Gimnazială „Sf. Treime” din Sectorul 6, modernizată după 50 de ani (VIDEO)
Publicat: 24/07/2020, 13:47
Actualizat: 24/07/2020, 13:48

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a prezentat vineri lucrările de consolidare și modernizare care tocmai s-au finalizat la Școala Gimnazială Sf. Treime, cea mai modernă unitate de învățământ din Capitală.

Cladirea cu valoare istorică, construită în anul 1969, a fost consolidată pentru prima data de la edificare.

Prin această investiție, elevii vor învăța în imobilul din Militari, în cele mai moderne și sigure condiții, zeci de ani de acum înainte.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Elevul este protejat cât se poate de mult

„Instrumentele permit cursuri moderne, inclusiv în zona cursurilor online. Laptop pentru fiecare profesor, videoproiector, toate clasele au aer condiționat, pardoseala este din material antiseptic, exact ca în spitalele moderne.

Toate geamurile sunt prevăzute cu aceste sisteme de umbrire, toate clasele cu dispenser de hârtie, astfel încât elevul să nu mai pună mâna pe nimic, are uscătoare automate cu aer cald la toalete, este protejat cât se poate de mult”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

GÂNDUL LIVE. 246 de locuințe sociale vor fi construite în Sectorul 6, în mai puțin de 24 de luni. Gabriel Mutu: „Am simțit că suntem obligați să facem ceva pentru oameni”

246 de locuințe sociale vor fi gata în mai puțin de 24 de luni în sectorul 6 al Capitalei, promite Primăria. Apartamentele vor fi predate la cheie cetățenilor, imediat ce se va finaliza construcția care, la rândul ei, va fi adaptată nevoilor comunității.

Complexul este format din 4 blocuri cu garsoniere și apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, iar prețul chiriilor va fi maxim de 260 lei pe lună.

„Am simțit că suntem obligați să facem ceva pentru bunăstarea lor.

Și așa a luat naștere acest proiect. Am solicitat Primăriei Capitalei acest teren, l-am identificat, era o groapă de gunoi, un maidan, unde toată lumea depozita cum voia, ce voia, l-am solicitat, a fost dat Primăriei Sectorului 6 pentru acest proiect și în mai puțin de 24 de luni va pune la dispoziția persoanelor vulnerabile, familiilor vulnerabile 246 de unități locative dotate complet.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult