SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Anchetă la un spital, după ce medicii ar fi pierdut mâna unui bărbat, amputată într-un accident rutier

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Anchetă la un spital, după ce medicii ar fi pierdut mâna unui bărbat, amputată într-un accident rutier
Publicat: 04/08/2014, 13:41
Actualizat: 04/08/2014, 14:11

Ancheta la Spitalul Județean (SJ) Buzău a fost declanșată după ce, în 23 iulie, la Unitatea de Primire Urgențe a fost adus un bărbat de 42 de ani, cu o mână amputată în urma unui accident rutier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc pe DN 10, Brașov-Buzău, în satul Lunca, în timp ce bărbatul mergea pe marginea șoselei, el fiind lovit la un moment dat de o mașină. În urma impactului, bărbatului i-a fost amputată o mână, care a fost aruncată la o distanță de circa 20 de metri de corp.

Avocatul bărbatului, Mihaela Angheluș, susține că medicii de la SJ Buzău au refuzat transportarea imediată a bărbatului la un spital din București, întrucât ar fi pierdut mâna amputată, iar timp de 40-45 de minute au fost nevoiți să o caute.

„La locul accidentului s-a deplasat un echipaj SMURD, dar au refuzat să transporte victima cu elicopterul, spunând că nu se poate. Victima a fost dusă circa 30 de kilometri cu mașina și internată în spitalul din Buzău. La spitalul din Buzău, medicul în loc să acorde primul ajutor s-a ocupat întâi să facă poze. S-a refuzat transportarea victimei la București, motivat de faptul că în spitalul din Buzău, timp de 40-45 de minute, nu s-a mai găsit mâna victimei”, spune avocata.

Conform sursei citate, ulterior, bărbatul a fost operat la Spitalul Județean Buzău, fiindu-i cauterizată rana, apoi a fost transportat la Spitalul Universitar din București.

„După operație, respectiv seara, în jurul orelor 20.00-21.00, victima a fost adusă la Spitalul Universitar București și internată, acolo unde se află și în prezent. Acolo, medicii i-au spus că nu mai pot face nimic. În mod greșit, victima în loc să fie trimisă la București ca urgență și împreună cu fișa medicală, a fost doar adusă de la Buzău prin transfer. Victima are nevoie de chirurgie plastică și reparatorie pentru protezare”, a spus avocata Mihaela Angheluș.

În urma reclamațiilor primite de la rudele și avocatul bărbatului, conducerea Spitalului Județean Buzău a declanșat o anchetă, spunând că medicul de gardă de la UPU a luat legătura prin sistemul de telemedicină cu mai multe spitale din Capitală pentru transportarea victimei, însă transferul a fost refuzat pe motiv că nu există echipă de reimplantare în acele unități.

„Când a fost adus la UPU, pacientul era stabil, conștient, a fost evaluat clinic și a primit îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul a fost internat pe Secția de Ortopedie a Spitalului Județean în vederea efectuării hemostazei definitive și plastia bontului. Medicul de gardă de la UPU a luat legătura prin sistemul de telemedicină cu mai multe spitale din Capitală pentru ca pacientul să fie transportat la un spital, dar medicii au refuzat transferul, invocând faptul că nu au echipă de reimplantare. Până la urmă, pacientul a fost transferat la Spitalul Universitar din Capitală”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!